Son dakika! İçişleri'nden engellenen Kürtçe oyun hakkında açıklama: Yasal işlemler başlatılmıştır

Son dakika! İçişleri'nden engellenen Kürtçe oyun hakkında açıklama: Yasal işlemler başlatılmıştır

Son dakika haberi... İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, İBB Şehir Tiyatroları'ndan sahnelenmesi son anda durdurulan “Beru: Klakson, borizan, birt” hakkında açıklama yaptı. Çataklı, "Buna izin verenlerle ilgili gerekli yasal işlemler başlatılmıştır" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, terör örgütü PKK'nın propagandasını içeren oyuna hangi dilde olursa olsun müsaade edilemeyeceğini belirterek, "Buna izin verenlerle ilgili gerekli yasal işlemler başlatılmıştır" açıklamasında bulundu.

"MÜSAADE EDİLEMEZ"

Çataklı, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Yeni bir yalan ve provakasyon daha. Kürtçe tiyatro elbetteki serbesttir. Ancak PKK terör örgütünün propagandasını içeren tiyatro Kürtçe de olsa Türkçe de olsa Arapça da olsa müsaade edilmez. Buna izin verenlerle ilgili de gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Konuyla ilgili açıklama İstanbul Valiliğimizce yapılacaktır."

NE YAŞANMIŞTI?

İBB Şehir Tiyatroları, destek için 50 özel tiyatroya ekim ayı içerisinde sahnelerinde yer verme kararı almıştı. Bu organizasyon kapsamında “Teatra Jiyana Nü” isimli özel tiyatro oyuncuları tarafından 13 Ekim Salı günü saat 20.30'da İBB Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde “Beru: Klakson, borizan, birt” isimli oyun sahnelenecekti. Ancak gösterime saatler kala oyun kaymakamlık tarafından yasaklanmıştı.

“SÜRESİZ YASAKLANSIN”

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'na gönderilen yazıda, yapılmak istenen tiyatro etkinliğinin genel kamu düzenini bozabileceğinin değerlendirildiği belirtilerek “İlçemiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla Teatra Jiyana Nü isimli özel tiyatro grubu tarafından ‘Berü: Klakson, borizan, birt' isimli tiyatro oyununun Gaziosmanpaşa ilçemiz sınırları içerisinde tüm açık/kapalı alanlarda yapılmasının süresiz olarak yasaklanması hususunu tensiplerinize arz ederim” denilmişti.

2017'DEN BERİ SAHNELENİYOR

İtalyan yazar Dario Fo'nun “Yüzsüz: Klakson, Borazanlar ve Bırtlar” oyunu Teatra Jiyana Nû tarafından Kürtçeye “Berü: Klakson Borizan ü Birt” olarak çevrilerek 2017 yılından beri sahneleniyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN