Hamsi nasıl pişirilir? Hamsi hazırlamada önemli noktalar nelerdir? En güzel hamsi tarifleri

Hamsi nasıl pişirilir? Hamsi hazırlamada önemli noktalar nelerdir? En güzel hamsi tarifleri

Kasım ayı yaklaşırken, Karadeniz'in göz bebeği hamsi tezgahta yer almaya başladı. En çok yenilen balık olan hamsi, şüphesiz her haliyle oldukça lezzetli. Ancak bu balığı en lezzet sunan biçimde yemek için bazı püf noktaları var. En iyi hamsi yapma yöntemi nedir, nasıl kızartılır? Soruları pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlamış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

1 Eylül'de balık avlama yasağının sona ermesiyle Türkiye'nin dört bir yanından balıkçılar en taze balığı vatandaşlara ulaştırmak için yola çıktı. Tezgahlar taze balıklarla süslenirken, vatandaşlarımızın en çok merak ettiği konulardan biri de "Balık pişirme nasıl yapılır" oldu.

HAMSİ NASIL HAZIRLANIR? NASIL KIZARTILIR?

Sofraları balıkla doldurmak isteyen vatandaşlara yemek önerileri sunan Balıkçı Hülya Kılıç, vatandaşların mısır unu ile beyaz unu karıştırdığını, az yağda pişirilen balığın mısır unu ile daha lezzetli olduğunu belirtti.

Kılıç, vatandaşlara palamut balığını ızgarada ve hamsiyi tavalarda yapılmasının daha iyi olduğunu belirterek, “Şu anda palamut ve hamsi sezonundayız. Hamsi, palamut çok olduğunda azalıyor ama talep ikisine çok fazla oluyor. Palamut yağlı ve iri döneminde ızgarası ve mangalı çok güzel olur. Hamsi her türlü hem mangalında hem de tavasında çok lezzetli olur. Hamsinin en lezzetli hali tavada olur. Palamut balığını isteyen mısır unu kullanarak tavada da çok az yağda da yapabilir ama en güzeli ızgarada yapılır” dedi.

HAMSİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELER?

Kılıç, “Balığı önce temizleyeceksiniz, hafif tuzlayacaksınız ondan sonra mısır ununa bulayacaksınız. Beyaz un kesinlikle balığa lezzet vermez. Halis olan değirmenden 2 kere çektirilen mısır unu kullanılması gerekiyor. Tavaya balığı güzel bir şekilde dizerek, çok az yağ ile pişireceksiniz. Bol yağda balık asla güzel olmaz. Bunun için tavanın dibini hafif yağlayacaksınız ve alt üst çevireceksiniz. En güzeli bu şekilde olur.

Mangalda balıklarda unlama yapılmaz. Mangal için direk yıkanıp tuzlanıp ateşin üzerine koyacaksınız. Unlama işlemi burada yapılmaz. Balığı yıkayıp temizledikten sonra pişirmeden hemen önce tuzlanması gerekir. Unlanması gerekiyorsa unlanacak, ızgaraya atılacaksa direk ızgaraya atılması gerekir” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN