İrmik tatlılarının başında gelen perde tatlısı herkesi mest etti! Böyle bir lezzet yok! Yiyenler ikinci tabağı istiyor

İrmik tatlılarının başında gelen perde tatlısı herkesi mest etti! Böyle bir lezzet yok! Yiyenler ikinci tabağı istiyor

Şerbetli tatlı severler için mükemmel bir tarif geldi. Şerbetli irmikli perde tatlısı evde yapılabilecek en pratik tatlılar arasında yerini aldı. Misafirlere sunulacak lezzetli ve farklı perde tatlı tarifi haberimizde yer almaktadır

İrmik tatlısı içindeki malzemelerin zenginliğiyle beraber davet sofralarında çayların yanına nefis bir lezzet siz değerli okurlarımız için geldi. Mutfakta çok fazla zaman geçirmek istemeyenler için zahmetsiz ve pratik perde tatlısı her aşamasıyla yiyenler kendine hayran bıraktı. Perde tatlısı nasıl yapılır? Perde tatlısı malzemeleri nelerdir? 

PERDE TATLI MALZEMELERİ

10-12 adet baklava yufkası

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

Üzerine dökmek için sos;

2 adet yumurta

1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

1 su bardağından bir parmak eksik süt

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı şeker

Fındık kırığı ya da toz fıstık

Şerbet için;

2 su bardağı şeker

2, 5 su bardağı su

1-2 damla limon suyu

TARİF

Tatlıya öncelikle şerbet yaparak başlayalım. Tencerenin içerisine şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynayan şerbetin içerisine 1-2 damla limon sıkılarak altı kapatılır.Tezgaha baklava yufkasını açalım ve fırçayla yufkanın her tarafı yağlanarak irmik serpilir. İki ucundan tutularak büzüştürelim ve fırın tepsisine dizelim. Diğer yufkalara da aynı işlem yapıldıktan sonra 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına tatlı verilir ve 10 dakika pişirilir. Fırında tatlı pişerken sosunu hazırlayalım. Sosu için yumurta ve şeker iyice çırpılır sıvı yağ ve süt, kabartma tozu eklenerek karıştırılır.

Pişen tatlı fırından çıkartılırken sos üzerine dökülür ve iyice kızarması için tekrar fırına koyulur. Kızaran tatlı çıkarılarak soğuk şerbet tatlıya dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN