Kurabiye yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Çayın demlenme süresi kadar kurabiyeniz hazır

Kurabiye yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Çayın demlenme süresi kadar kurabiyeniz hazır

Süte batırmalık bir kurabiye arıyorsanız bu kurabiye tarifine göz atın... İç yapısı kolaylıkla dağılan bu kurabiye, klasik bir kurabiye malzemeleriyle elde edilebiliyor. İşte, evde 30 dakikada yapılabilen lezzetli kurabiye tarifi...

Pratik kurabiye tarifleri yapmak oldukça kolay. Çat kapı misafire en hızlı şekilde hazırlayabileceğiniz kurabiye, büyük küçük herkesin sevdiği bir lezzet. Ağızda dağılan hamuru ve lezzetli tadıyla deneyenlerden tam puan alan bu kurabiye tarifinin yapımı da oldukça basit.

LEZZETLİ KURABİYE NASIL YAPILIR? KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 2 adet limon kabuğu rendesi
* 1 paket kabartma tozu
* 5 su bardağı un

Yapılışı:

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 2 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1su bardağı sıvıyağını alalım. Malzemeleri çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım.

Tüm malzemeleri güzelce karıştıktan sonra içerisine 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 adet limon kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu, 5 su bardağı unun bir kısmını ilave edin.

Unun bir kısmını ilave ettikten sonra spatula yardımıyla yedirdikten sonra kalan unu da ilave edelim ve yoğurma işlemine başlayalım.

Ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru uygun formda hazırladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve şekil verdikten sonra fırın tepsinin içerisine alalım.

Pişirmeden evvel kurabiyelerin üzerine şeker ilave edelim. Ardından önceden ısıtılmış 175 derece ısıtılmış fırında alt üst fansız ayarda 25 dakika pişirelim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN