Yemen ordusu, üst düzey Husi komutanı öldürdüğünü açıkladı

Yemen ordusu, üst düzey Husi komutanı öldürdüğünü açıkladı

Yemen ordusu, Hudeyde'de üst düzey Husi komutanın öldürüldüğünü açıkladı. Husiler konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Yemen ordusuna bağlı Amalika Tugayları tarafından ülkenin batısındaki Hudeyde'de Husi milislerle girilen çatışmaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Husi milislerin Hızlı Müdahale Birlikleri Komutanı Ebu Taha el-Murtaza'nın, Hudeyde'nin Dureyhimi ilçesinde öldürüldüğü belirtildi.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VARDI

Yemen ordusundan 17 Ocak'ta yapılan açıklamada, Hudeyde'nin Dureyhimi ilçesinde Husilerle yaşanan çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirilmişti.

BM Hudeyde Anlaşması'nı Destekleme Misyonu (UNMHA) ise dün yaptığı açıklamada, Hudeyde'nin güney bölgesindeki şiddetli çatışmalar ve ateşkesin ihlal edilmesinin endişeye yol açtığını vurgulamıştı.

HUSİLER HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI

Husiler konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Birleşmiş Milletler, ülkedeki meşru hükümete ve İran destekli Husilere yönelik sık sık Hudeyde'deki askeri tırmanışın durdurulması, 2018 yılında varılan Stockholm Anlaşması'nın sonuçlarından biri olan ve taraflar arasında imzalanan ateşkese uyulması çağrısında bulunuyor. 

Siyasi istikrarsızlığın uzun süredir devam ettiği Yemen'de yönetimi ele geçirmek isteyen İran destekli Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN