Yeni Ekonomi Programı (YEP) nedir? İşte YEP detayları...

Yeni Ekonomi Programı (YEP) nedir? İşte YEP detayları...

Küresel piyasalar pozitif bir seyir izlerken, yurt içinde Yeni Ekonomi Programı (YEP) takip edilecek. YEP ve 2021 yılı merkezi yönetim bütçesi, yurt içi piyasaların odağında bulunuyor. Peki, YEP ne demek? İşte, Yeni Ekonomi Programı ile ilgili bilgiler...

'Yeni Ekonomi Programı (YEP) nedir?', 'YEP ne zaman açıklandı mı?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı ve 2021 yılı merkezi yönetim bütçesi yurt içi piyasaların odağında bulunuyor. Vatandaşlar ekonomi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Detaylar haberimizde...

YENİ EKONOMİ PROGRAMI (YEP) AÇIKLANDI MI?

29 Eylül 2020 Salı günü gerçekleşen 'Yeni Ekonomi Programı 2021-2023 Lansman Toplantısı'ndan satır başları şöyle:

* 18,7 milyar lira kısa çalışma ödeneği, 4,4 milyar lira nakdi destek ve 3,6 milyar liralık işsizlik ödeneği yaptık.

* Salgında açıklanan destek paketlerinin toplam büyüklüğünün 494 milyar lira ile mili gelirin yüzde 10'una ulaştı.

* Yeni Ekonomi Programı'nın bu yılki ana temalarını; 'Yeni Dengelenme', 'Yeni Normal' ve 'Yeni Ekonomi' olarak belirledik.

* Yılın tamamında büyümenin pozitif olmasını ve yüzde 0,3 oranında gerçekleşmesini öngörüyoruz.

YENİ EKONOMİ PROGRAMI (YEP) NEDİR?

YEP ile 2021-2023 dönemi için enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari denge gibi temel makro göstergelere ilişkin hedefler belirlenmiş olacak. Genel ekonomik koşulların gerekleri doğrultusunda hazırlıkları yürütülen programda, temel ekonomik büyüklükler yanında, makro politikalar ve ilkeler de yer alacak.

Analistler, programın, piyasalar için öngörülebilirliği artırması bakımında oldukça önemli olduğunu belirterek, sektörel bazlı hedeflerin belirlemesi nedeniyle pay piyasalarının da gündeminde bulunduğunu kaydetti.

Küresel piyasalarda dün artan risk iştahı ile pozitif bir seyir izlendi. Koronavirüs (corona virüsü) vaka sayılarının artmasına karşın aşı konusundaki olumlu haber akışı ve ekonomiye teşviklerin devam edeceği beklentileri pay piyasalarının pozitif seyrindeki en önemli etken oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN