Yeni TFF Başkanı kim olacak? Yıldırım Demirören istifa etti (TFF Başkanlık seçimi ne zaman?

Yeni TFF Başkanı kim olacak? Yıldırım Demirören istifa etti (TFF Başkanlık seçimi ne zaman?

Yeni TFF Başkanı kim olacak? Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından gözler yeni TFF başkanına çevrildi. Gündemde birçok isim yeni TFF Başkanı olma adayı olarak anılıyor. Peki Demirören’den sonra TFF yeni Başkanı kim olacak? İşte detaylar ve Demirören’in istifa süreci.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı kim olacak? 2012 yılından beri sürdürdüğü TFF Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıklayan Yıldırım Demirören dönemi kapandı. Gözler yeni futbol . federasyonu başkanı kim olacak, sorusunun yanıtına çevrildi. 

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) Yıldırım Demirören dönemi sona erdi. Yıldırım Demirören, TFF Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıkladı. 

İŞTE DEMİRÖREN'İN AÇIKLAMASI

Yazılı açıklama yapan Demirören şunları kaydetti: 

"26 Şubat 2012'den beri sürdürmekte olduğum Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığından İddaa, Misli.com'un, Demirören Holding bünyesine katılımından ve sözleşmelerin devri yasal olarak tamamlandığından dolayı görevimden istifa ediyorum.

Bugüne kadar şerefle ve gururla taşıdığım bu Milli görevi, Türkiye ve dünya kamuoyunda tartışmalara mahal bırakmamak ve gölge düşürmemek gerekçesiyle bu kararı almış bulunmaktayım.

A MİLLİ TAKIM'DA İKİNCİ ŞENOL GÜNEŞ DÖNEMİ

Yedi yıl boyunca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevimde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerinden ve güveninden dolayı teşekkür ediyorum.

Ve birlikte çalıştığımız tüm spor bakanlarına, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerine, kurullarda görev yapan tüm başkan ve üye arkadaşlarıma, milli takım teknik direktörleri ve oyuncularına, bu yolda desteğini esirgemeyen tüm kulüp başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, spor camiasına, medyamıza çok teşekkür ediyorum."

İDDAA İHALESİNDE EN İYİ TEKLİFİ VERMİŞTİ

Spor Toto İddaa ihalesinde Şans Girişim Ortaklığı (Demirören-Scientific Games) yüzde 0.2 komisyonla en iyi teklifi vermişti. Şans Girişim, Demirören Grubu ile ABD Las Vegas merkezli talih oyunları şirketi Scientific Games ortaklığında faaliyet gösteriyor.

TFF BAŞKANLIK SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

Yeni TFF Başkanı, Haziran 2019'da yapılacak seçim sonucu belli olacak.

Haziran ayında yapılacak olan seçimler için henüz herhangi bir isim TFF Başkanlığı adına telaffuz edilmedi.

GÜRELİ TFF BAŞKANLIĞI’NA VEKALET EDECEK

Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’ndan istifa etmesinin ardından seçimlere kadar görevi vekaleten Hüsnü Güreli yürütecek. 

2012 yılından beri Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Yıldırım Demirören, istifa ettiğini açıkladı. TFF başkanlığına haziran ayında yapılacak başkanlık seçimlerine kadar Hüsnü Güreli vekalet edecek.

BELGÜ: ŞENOL GÜNEŞ HERKESİN HOCASI OLMALI

Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine TFF başkanlığından istifa eden Yıldırım Demirören ile A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik adamı Şenol Güneş hakkında konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanının istifasını verdiği gün milli takım teknik direktörünün açıklanmasını anlamadığını belirten Belgü, "Yeni gelecek federasyon başkanı, Şenol Güneş ile çalışacak mı? 4 yıllık sözleşme yapacak mı? Burada yapılması gereken şey şuydu; Lucescu ile ayrıldıklarına göre geçici süreyle yardımcısından rica ederlerdi. Yardımcı devam ederdi. Hızlı şekilde federasyon seçimi yapılır, yeni gelen başkanda teknik direktörünü ona göre seçerdi. 4 yıllık sözleşme yapıyorlar. Ben mesela Şenol Güneşle çalışmam. Şenol Güneş’in Milli Takım’ın başına getirilmesi hatalı bir karar. Şenol Güneş çok fazla Fenerbahçe camiası ile çatışmaya girdi. Bizim Milli Takım’da bir birliktelik sağlanması lazım. Milli Takım maçlarında Fenerbahçe’nin Galatasaray’ın sahasında maç yapılmıyor, Fenerbahçeli, Galatasaraylı futbolculara tepki gösteriliyor diye. Bunu ortadan kaldıracak birinin teknik direktör olması lazım. Şenol Güneş ile her geldiğinde Kadıköy’de olay yaşadık. Buraya teknik direktör olması daha kötü hale getirecek. Herkesin kafasında soru işareti olacak. Güneş’in milli takıma davet ettiği, etmediği oyuncuların kafasında soru işareti olacak. Volkan bir taraftarla tartıştı diye senelerdir milli takıma seçilemedi" diye konuştu.

‘İNŞALLAH İYİ BİR FEDERASYON BAŞKANI SEÇİLİR’

Yıldırım Demirören’in bahis şirketini satın almasıyla alakalı sorulan soru ise Belgü, “İşlemler yeni bitmiş, yeni devralıyor. Bence mantıklı bir açıklama yapmış yolu açık olsun. Daha evvelki idaresini başarısını başarısızlığını eleştirmenin anlamı yok o devir kapandı. Biz önümüze bakalım iyi bir federasyon başkanı seçilir inşallah. Hüsnü Güreli iyi bir futbol adamıdır. Mantığıyla hareket eden bir insandır. Ama bir an evvel seçim yapılıp başkanın seçilmesi lazım. Türkiye’de kurullar değil başkanlar kararları alıyor” diye cevap verdi.

Yeni TFF Başkanı kim olacak? Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından gözler yeni TFF başkanına çevrildi. Gündemde birçok isim yeni TFF Başkanı olma adayı olarak anılıyor. Peki Demirören’den sonra TFF yeni Başkanı kim olacak? İşte detaylar ve Demirören’in istifa süreci.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN