Yaşar Aşçıoğlu kimdir? İşte, TFF Başkan adaylığı için adı geçen Yaşar Aşçıoğlu'nun biyografisi

Yaşar Aşçıoğlu kimdir? İşte, TFF Başkan adaylığı için adı geçen Yaşar Aşçıoğlu'nun biyografisi

Yaşar Aşçıoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında? TFF Başkan adaylığı için adı geçen Yaşar Aşçıoğlu'nun biyografisi merak ediliyor. Yaşar Aşçıoğlu ne iş yapıyor? Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev alan Yaşar Aşçıoğlu 2017 yılında istifa dilekçesini yönetime sunmuştu. Yıldırım Demirören'in istifasının ardından TFF başkanlık koltuğuna kimin oturacağı merak ediliyor.

Yaşar Aşçıoğlu kimdir, nerelidir? Daha önce hangi kurumlarda görev yaptı? Yıldırım Demirören'in istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu başkanı kim olacak sorusu da sorulmaya başlandı. Bir dönem Trabzonspor’a başkan adayı olan ve TFF da yönetim kurulu üyeliği de yapan Yaşar Aşçıoğlu'nun biyografisi haberimizde.

YAŞAR AŞÇIOĞLU KİMDİR, NERELİDİR? TFF BAŞKAN ADAYI MI?

Yaklaşık 7 yıldır sürdürdüğü TFF Başkanlığı görevini bırakan Yıldırım Demirören'in ardından TFF başkan adayları da ismini duyurmaya başladı. Yaşar Aşçıoğlu kimdir, nerelidir? Yaşar Aşçıoğlu TFF başkanlığına aday mı? 

'NEDEN BİR TRABZONSPORLU TFF BAŞKANI OLMASIN'

İstanbul Ümraniye de bulunan Trabzon İş Adamları ve Bürokratları Derneği başkanı olan eski TFF yönetim kurulu üyesi de olan Yaşar Aşçıoğlu Türkiye de özellikle zirve mücadelesi yaparken Trabzonspor’a kumpaslar kurulduğunu ifade etti

Aşçıoğlu; “Bliyorsunuz ki ben Trabzonspor temsilcisi olarak Türkiye Futbol Federasyonunda hem de tek başıma büyük mücadeleler verdim ve elimi de bu haksızlıklar karşısında masaya vurdum. Ancak yalnız başıma bu kumpas kuranlarla mücadelem de de yalnız bırakıldım. Trabzonspor haklarını koruma konusunda yalnız bırakıldım ve beni istifa etme noktasına kadar getirerek istifa etmek zorunda bıraktırdılar. Ancak ben Trabzonsporluyum ve neden Haziran ayında bir Trabzonsporlu TFF başkanı olamasın. Daha önceleri Trabzonsporlu kimse Türkiye Futbol Federasyonu olamadı ama ben haziran ayında olmak için çalışacağım. Trabzonspor efsane futbolcusu ve Türk Milli takımını da dünya üçüncüsü yapan Şenol Güneş Milli Takımın başına getirildi neden Federasyon Başkanı da bir Trabzonlu olmasın. Benim böyle bir niyetim var. Eğer delegelerden böyle bir teveccüh alırsam bu konuda çalışmalarımı Türk futbolunda adaletli bir yönetim için çalışacağım'' dedi.

Trabzonspor lobisinin de zayıf kaldığına değinen Yaşar Aşçıoğlu; ''Ben Türk futbolunda adaletli bir yönetimle Türk Futbolunu dünya 3. Yapan Şenol Güneş le yeniden Türk futbolcularıyla başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

YAŞAR AŞÇIOĞLU KİMDİR?

1959 Trabzon, Of doğumlu. 21 yaşına kadar Of’ta tuğlacılık yapan Yaşar Aşçıoğlu, bugün milyon TL'lik projelere imza atan Aşçıoğlu Group'un Yönetim Kurulu Başkanı.

İstanbul’da da 1967’de Aşçıoğlu İnşaat’ı kuran babası Selahattin Aşçıoğlu’nun yanında çalışan Yaşar Aşçıoğlu, tuğla indirdi, çivi düzeltip babasına sattı, inşaat çavuşluğu yaptı. 20 yaşında daire sattı, 21 yaşında ise Aşçıoğlu İnşaat’ın patronu oldu.

Yaşar Aşçıoğlu’nun oğulları, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz ile otoyol çalışmaları yapıyor. Ayrıca ENKA’nın taşeronu olarak Arnavutluk’ta otoyol inşaatı yapıyor. Bunların dışında Malta, Libya ve Romanya’da da benzer işleri hayata geçiriyor.

İstanbul İnşaatçılar Derneği Genel Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Dernekleri Başkanı ayrıca TİYAD (Trabzon İşadamları Derneği) 2. Başkan Vekilliği yapan Yaşar Aşçıoğlu, sadece konut sektöründe çalışmak istiyor.

Konut sektöründe elit kısma hitap eden projeleri hayata geçiren Yaşar Aşçıoğlu’na bağlı olan Aşçıoğlu Grup bünyesinde 4 şirket bulunuyor:
Aşçıoğlu İnşaat,
Aşçıoğlu Akaryakıt,
Selenium İnşaat,
CİYA A.Ş.

Aşçıoğlu Grubu projeleri:
1. BJK Süleyman Seba Kompleksi
2. Selenium Twins
3. Selenium Panorama
4. Selenium City
5. Selenium Country
6. Selenium Residence
7. Piramit Palas
8. Aşçıoğlu Konak
9. Aşçıoğlu Villaları
10. Selenium Plaza
11. Aşçıoğlu Plaza
12. Esentepe İş Merkezi
13. Acıbadem Fulya Hastanesi
14. Fulya Gösteri Merkezi
15. Fulya Kongre ve Gösteri Merkezi
16. Fulya Konut binaları
17. Vepa Fabrikası ve Merkez Binası
18. Doğu Sitesi ve İş Merkezi
19. Sem Otel
20.Selenium Ataköy
21. Aşçıoğlu Alışveriş Merkezi/Bodrum

19-03/01/trabzonspor-ascioglu-nun-yerine-fuat-guguloglu-nu-9706615_9411_o.jpg

AŞÇIOĞLU, TİAB BAŞKANI OLDU

Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği’nin 2 Temmuz 2018, Pazar günü gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı’nda Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, TİAB’ın yedinci başkanı oldu.

Genel Kurul’un adından bir değerlendirme yapan TİAB’ın yeni başkanı Yaşar Aşçıoğlu, şunları dile getirdi:

“Aday listesini oluştururken bürokrasi ve iş dünyasından ülkemizin çok yakından tanıdığı birçok isimle omuz omuza verdik, TİAB çatısı altında kader birliği yapmak üzere adeta Bakanlar Kurulu gibi güçlü bir liste oluşturduk. Her birimiz, aynı amaçlar uğruna; yani ülkemizin gelecek hedeflerine destek vermek amacıyla bir araya geldik. Bir ülkeyi geleceğe taşıyacak olan eğitim ve kültürel gelişim gibi ulvi görevler çevresinde daha çok gence ulaşmak için sosyal sorumluluk projelerine imza atmak istiyoruz. Bu projeleri oluşturmak ve sonrasında da uygulamak için öncelikle hemşerilerimizi kaynaştıracağız, ardından mevcut güç birliği ile gelişen ülkemizin gelecek hedeflerine katkı sağlamak adına elimizden geldiğince birlik ve beraberlik içinde çalışacağız.

TİAB'IN YENİ YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Onursal Başkanlığını Atalay Şahinoğlu’nun yaptığı Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği’nin Yönetim Kurulu, Yaşar Aşçıoğlu’nun liderliğinde; Abdurrahman Yıldırım, Ahmet Koç, Ahmet Nur Çebi, Ali Uzunay, Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu, Can Çobanoğlu, Erol Aksoy, Fazlı Çilingir, Hadi Salihoğlu, Hayat Bayramoğlu, İsmail Pepe, Mehmet Atalay, Mustafa Akyüz ve Sefa Bayar Yavuz’dan oluşuyor.

Denetim Kurulu’nda Burhanettin İbrahimağaoğlu, Mustafa Topaloğlu ve Nihat Uzunoğlu, Disiplin Kurulu’nda Ahmet Tüfekçi, Kenan Kum ve Köksal Şengün, Üye Değerlendirme Kurulu’nda da Mustafa Günaydın, Ömer Okutan ve Recep Aydın yer alıyor.

Yaşar Aşçıoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında? TFF Başkan adaylığı için adı geçen Yaşar Aşçıoğlu'nun biyografisi merak ediliyor. Yaşar Aşçıoğlu ne iş yapıyor? Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev alan Yaşar Aşçıoğlu 2017 yılında istifa dilekçesini yönetime sunmuştu. Yıldırım Demirören'in istifasının ardından TFF başkanlık koltuğuna kimin oturacağı merak ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN