Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için çikolatalı kurabiye tarifi | Çikolatalı kurabiye nasıl yapılır?

Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için çikolatalı kurabiye tarifi | Çikolatalı kurabiye nasıl yapılır?

Yeni yıla sayılı günler kaldı. Yılbaşında ailecek evinizde yemek yemek istiyorsanız tatlı olarak çikolatalı kurabiye ikram edebilirsiniz. Gece saat 12’yi gösterdiğinde sıcak bir çayın yanında çikolatalı kurabiye ile yılbaşınızı eğlenceli geçirebilirsiniz. İşte tarifi…

Yılbaşı denilince akla kalabalık ailecek yenilen yemekler ve eğlenceli anlar gelir. Yemek sonrası içilen çayın yanına da çikolatalı kurabiye çok yakışacaktır. Bu yılbaşında sizde misafirlerinize ev yapımı çikolata kurabiye ikram ederek yeni yılınızı taçlandırabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

MALZEMELER

1 yumurta,
125 gram tereyağı,
Yarım su bardağı toz şeker,
Çeyrek su bardağı esmer şeker,
1 su bardağı çikolata parçası,
2 su bardağı un,
Yarım çay kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı vanilya.

19-12/21/ikolatali-kurabiye-tarifijpgg.jpg

YAPILIŞI

Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını şeker ile birlikte iyice çırpın. Üzerine yumurta ve vanilyayı ekleyin. Ardından un ve karbonatı da ekleyip iyice yoğurun. Çikolata parçalarının yarısını hamura ekleyip yoğurmaya devam edin.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiye hamurundan yuvarlar parçalar ayırıp şekil verin ve dizin. Kalan çikolataları kurabiyelerin üzerlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika kadar kurabiyelerinizi pişirin. İlk sıcağı geçen kurabiyelerinizi dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk ikram edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN