Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için malaga pasta tarifi | Malaga pasta nasıl yapılır?

Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için malaga pasta tarifi | Malaga pasta nasıl yapılır?

Yılbaşında ailenizi ya da arkadaşlarınızı evinizde ağırlayacaksanız şimdiden hangi yemekleri ikram edeceğinizi belirlemiş olmalısınız. Yeni yıl sofranızda hangi tatlıları bulundurmanız gerektiğine daha karar veremediyseniz sizin için yeni yıl tatlısı tarifi paylaştık. Bu yılbaşında sevdiklerinize malaga pasta ikram edebilirsiniz. İşte tarifi…

 Bu yılbaşında dışarıda kalabalık ortamlar yerine sıcacık evinizde yemek yiyerek geçirmek istiyorsanız çok lezzetli bir tatlı tarifini sizin için derledik. Misafirlerinize malaga pasta ikram ederek yılbaşı gecenizi daha da tatlandırabilirsiniz. Hem lezzeti hem de görüntüsü ile malaga pasta yeni yıl gecesi için harika bir tercih olacak. İşte bilmeniz gerekenler…

MALZEMELER

1 kat pasta keki,
4 muz,
Antep fıstığı.

Kreması için;
1 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı şeker,
1 çay bardağı un,
50 gram tereyağı.

Ganaj için;
1 kutu krema,
240 gram çikolata.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

YAPIŞIŞI

Krema için bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyip iyice pişirin. Tereyağını ekleyin ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Pastanın ganajı için sıvı kremayı ocakta ısıtın. Krema içerisine çikolataları atın ve eritin.

19-12/21/untitled-1-1576923220.jpg

Ardından buzdolabına kaldırın ve soğutun. Muzların boyutuna göre hazır kekten kesin ve kremadan kek dilimlerinin üzerine sürüp muz koyun. Fırın tepsisinin üzerine fırın telini koyun ve malagaları aralıklarla dizin. Soğuyan ganajı kek üzerine gezdirin. Buzdolabında dinlendirdiğiniz malagaları servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN