Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için kestaneli tart tarifi | Kestaneli tart nasıl yapılır?

Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için kestaneli tart tarifi | Kestaneli tart nasıl yapılır?

Yeni yılı sizde evinizde misafir ağırlayarak geçirecekseniz sevdiklerinize kestaneli tart ikram edebilirsiniz. Hem tadı hem de görüntüsüyle kış mevsimine ve yılbaşı sofrasına yakışacak olan kestaneli tart ile yılbaşı gecenizi taçlandırabilirsiniz. İşte tarifi…

 

Yılbaşı sofrası, yeni yıl gecelerinin en sevilen bölümüdür. Ailecek yemekler yenir, sohbetler edilir ve saatler tam gece yarısını gösterdiğinde yılbaşı eğlencesi için tatlı yenir. Hangi tatlıyı yapacağınıza henüz karar vermediyseniz kestaneli tart yapabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

MALZEMELER

Tart için;
1 yumurta,
3 yemek kaşığı pudra şekeri,
100 gram tereyağı,
1 yemek kaşığı su,
2 yemek kaşığı kakao,
2 su bardağı un.

Üzerine;
300 gram kestane şekeri,
Yarım su bardağı krema.

YAPILIŞI

Un ve kakaoyu bir karıştırma kabına alın ve içerisine tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve suyu ekleyin. Tart hamuru kıvam alana kadar yoğurun.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

6 eşit parçaya böldüğünüz hamuru küçük yuvarlaklar halinde açın. Hamurları tart kalıplarına yerleştirip hamurların üzerine küçük delikler açın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirin.

19-12/23/kestaneli-tartjpgg.jpg

Kestaneli tartın üzeri için kestane şekeri ve kremayı robotta püre haline getirin. Tart hamuruna bu kremadan sıkın ve servis yapın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN