Yılbaşı tatlısı: Yılbaşı için vişneli kek tarifi | Vişneli kek nasıl yapılır?

Yılbaşı tatlısı: Yılbaşı için vişneli kek tarifi | Vişneli kek nasıl yapılır?

Yılın son gününü sevdiklerinize vişneli kek ikram etmek ister misiniz? İster kalabalık bir ev ortamında bulunun isterseniz de birkaç kişiyle yılbaşını geçirin. Sıcak bir çay ya da kahvenin yanına vişneli kek yiyerek yılbaşını kutlayabilirsiniz. Hem tadı hem de görüntüsüyle herkesi mest edecek olan bu kekin tarifini sizler için derledik.

 

Bu yılbaşında yemekleri siz yapın ve bütün sevdiklerinizi evinizde ağırlayın. Yemek sonrası misafirlerinize çay ya da kahve eşliğinde vişneli kek ikram ederek yılbaşınızı taçlandırabilirsiniz. Yeni yıla tatlı yiyip tatlı konuşarak girmek isteyenler için bu kekin tarifini derledik. İşte bilmeniz gerekenler…

MALZEMELER

Keki için;
5 yumurta,
1 su bardağı şeker,
Yarım su bardağı vişne,
1 su bardağı un,
4 yemek kaşığı nişasta,
4 yemek kaşığı kakao.

Çikolatası için;
2 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı şeker,
90 gram bitter çikolata,
2 tatlı kaşığı kakao,
Yarım su bardağı vişne,
1 yemek kaşığı un,
1 tatlı kaşığı tereyağı.

YAPILIŞI

Öncelikle yumurta sarısı ve aklarını ayrı kaplara ayırın. Yumurta sarılarının bulunduğu kabı, kaynamakta olan suyun bulunduğu bir tencere üzerine oturtun. İçerisine toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar benmari usulü pişirin.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Diğer kaptaki yumurta aklarını mikserde iyice çırpın. Yumurta sarılarının olduğu kaba un, kakao, nişastayı ekleyip karıştırın. Yumurta aklarının olduğu kaba diğer malzemeleri dökün ve spatula ile karıştırın.

19-12/23/visneli-kek.jpg

En son vişneleri ekleyin. Kek hamurunu önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Kekin çikolata sosu için süt, şeker ve kakaoyu iyice karıştırdıktan sonra ocağa koyun ve içerisine tereyağı ile çikolataları ekleyip pişirin. Fırından çıkan ve soğuyan kekin üzerine çikolatalı sostan döküp servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN