Muzla yapılan en kolay tatlı tarifleri | Çay saatinizin kurtarıcıları muzlu tatlı tarifleri

Muzla yapılan en kolay tatlı tarifleri | Çay saatinizin kurtarıcıları muzlu tatlı tarifleri

Görüntüsü ve tadıyla adeta bir kurtarıcı olarak nitelendirilebilen çikolatalı muz çubukları, aniden gelen misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz yapımı oldukça basit bir tatlı tarifidir.

 

Öte yandan muzlu rulo pasta da tadına doyamayacağınız tatlılardan biridir. İşte tarifler…

ÇİKOLATALI MUZ ÇUBUKLARI

Muzla yapılan en kolay tatlı tariflerinden Çikolatalı muzu 5 dakikada hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

4 adet muz
Fıstık, damla çikolata, fındık
2 paket sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI

Çikolataları kırıp bir kaba koyun, mikrodalga fırında veya tencerede benmari usulü güzelce eritin. İkiye böldüğünüz muzları bir çubuğa batırın ve her tarafını güzelce erittiğiniz çikolataya bulayın. Çikolatası donmadan tercihinize göre fındık, fıstık, ceviz veya damla çikolatayla süsleyin.

19-12/23/muz.jpg

MUZLU RULO PASTA

Yaş pasta kıvamında ve neredeyse herkes için tadı damakta kalan muzlu tatlı tariflerinden biri de muzlu rulo pasta… İşte tarifi…

MALZEMELER

KEK İÇİN

1 su bardağı şeker
4 yumurta
1 kabartma tozu
1 su bardağı un
1 paket vanilya

KREMA İÇİN
4 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
2 muz
Hindistan cevizi, fındık veya ceviz

HAZIRLANIŞI

KEK: 4 yumurtanın sarısını ve beyazlarını ayırın. Bir kapta sarıları ve 1 su bardağı şekeri robotla güzelce çırpın. Diğer kaptaki beyazını ise köpürtene kadar çırpın, ardından iki karışımı yavaşça karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamuru yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye ince bir biçimde yayın. Önceden ısıttığınız fırına tepsiyi yerleştirin ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz gevşek bir halde yağlı kağıt yardımıyla rulo yapın. Sıkı sarmayın kek bölünmesin. Keki bir süre dinlendirin.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KREMA:

Vanilya hariç bütün karışımı bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın.

Hamur ılıdığında ruloyu açın ve içine bolca kremadan sürün. Hamurun genişliğine göre 1 ya da 2 muzu içine yerleştirin ve güzelce rulo yapın. Kalan kremayı hamurun üstüne yayın. İsteğe göre üstünü hindistan cevizi, fındık veya cevizle süsleyerek dolaba kaldırın. Yeterince soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Muzlu rulo pastanız yemeye hazır.

AFİYET OLSUN.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN