Kestaneli köz patlıcan tarifi | Kestaneli köz patlıcan nasıl yapılır?

Kestaneli köz patlıcan tarifi | Kestaneli köz patlıcan nasıl yapılır?

Kestaneli köz patlıcan nasıl yapılır? sorusunun yanıtı Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından araştırılıyor. Kestaneli köz patlıcan tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Kestaneli köz patlıcan püf noktaları ve tarifi...

Kestaneli köz patlıcan nasıl yapılır sorusu Gelinim Mutfakta yarışması ile gündeme geldi. Yarışmada bugün Pezzik cacığı ve Kestaneli köz patlıcan yapıldı. Kestaneli köz patlıcan nasıl yapılır? sorusu merak konusu oldu. İşte yanıtı...

KESTANELİ KÖZ PATLICAN TARİFİ

MALZEMELER

4 adet patlıcan

200 gram kestane

3 yemek kaşığı un

1 çimdik muskat cevizi rendesi

2 yemek kaşığı tereyağı

2,5 su bardağı süt

3 dal doğranmış maydanoz

1 adet defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tuz

KESTANELİ KÖZ PATLICAN PÜF NOKTASI

Kış patlıcanları çok lezzetli olmadığı için az miktarda ekleyeceğiniz pudra şekeri patlıcanların lezzetini arttırır.

KESTANELİ KÖZ PATLICAN NASIL YAPILIR?

Pişirmeden önce, kestanelerin kabuklarının üzerine çizik atıp, 1 saat kadar ılık su da bekletirseniz çok daha kolay soyulur.Bu esnada, patlıcanları közlemek için ateşin üzerine koyun, durumlarını ara ara kontrol edip, duruma göre çevirin.Sudan çıkardığınız kestaneleri hiç kurulamadan bir tavaya dizin, ocağın ısısını yüksek tutun ve tavanızın kapağını kapatın.

10-15 dakika sonra kontrol edin. Eğer çizdiğiniz yerler açılmış, kabukları hafif yanmış ise, kestaneleri ters çevirip, bir bu kadar daha pişirin.Bu arada, beşamel sos yapmak için başka bir tencerede tereyağı eritin, unu eleyerek ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştırın.

PEZZİK CACIĞI TARİFİ VE DİĞER YEMEK TARİFLERİNE DE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN