Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için kozalak pasta tarifi | Kozalak pasta nasıl yapılır?

Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için kozalak pasta tarifi | Kozalak pasta nasıl yapılır?

Yeni yıla sayılı günler kaldı. Yılbaşını kalabalıktan kaçarak evinde geçirecek olan kişiler için menü telaşı başladı. İster misafirlerinize isterseniz de misafirliğe gideceğiniz arkadaşlarınıza ikram edeceğiniz kozalak pasta tarifini sizler için derledik. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Yılbaşı gecesini dışarı çıkmayarak sıcacık evinde keyifle geçirmek isteyenler oldukça fazla. Planlar yapıldı ve bu yılbaşı gecesinde herkes sizde toplanıyor. Peki menüde ne var? Misafirlerine hangi tatlıyı ikram edeceksin? Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle yeni yılınızı tatlandıracak kozalak pasta tarifini sizler için hazırladık.

MALZEMELER

160 gram bitter çikolata,
2 yemek kaşığı kakao,
2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı,
2 yemek kaşığı bal,
1 su bardağı dolusu mısır gevreği,
Üzeri için pudra şekeri.

19-12/18/kozalak-pasta-tarifi.jpg

HAZIRLANIŞI

Benmari usulü erittiğiniz bitter çikolataların üzerine tereyağını ekleyin. Karışıma kakaoyu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Karışım içerisine bal ve mısır gevreğini ekleyip iyice karıştırın. Limon sıkacağının iç kısmını streçle kaplayın harçtan doldurun ve streç yardımıyla çıkarın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz kozalak pastayı pudra şekeri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN