Yılbaşı için çikolatalı vişneli pasta tarifi | Çikolatalı vişneli pasta nasıl yapılır?

Yılbaşı için çikolatalı vişneli pasta tarifi | Çikolatalı vişneli pasta nasıl yapılır?

Yılbaşı sofraları tatlısız olmaz. Yılbaşı sofralarının en sevilen kısmı lezzetli tatlılardır. Sevdiklerinizle yediğiniz yemeğin ardından hoş bir sohbet etmenizi sağlayacak olan birbirinden lezzetli tarifleri karar.com’da bulabilirsiniz. Hem görüntüsüyle hem de tadıyla yeni yıl tatlısı olan çikolatalı vişneli pasta tarifini sizler için derledik.

Yeni yıla sayılı günler kala menüler oluşturuldu hazırlıklar başlandı. Yemekler yenildi sohbetler edildi ve sıra tatlıya geldi. Yılbaşı gecesinin keyfini tatlı yiyerek çıkarmak isteyen okuyucularımız için damaklarda harika bir tat bırakacak çikolatalı vişneli pastanın tarifini derledik. İşte bilmeniz gerekenler…

MALZEMELER

Keki için;
2 yumurta,
1 çay bardağı toz şeker,
Yarım kutu krema,
1 su bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu.

İçi için,
2 yemek kaşığı krema,
3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin,
120 gram çikolata,
2 su bardağı vişne.

Kaplaması için,
1 su bardağı pudra şekeri,
150 gram tereyağı,
2 yemek kaşığı krema,
2 yemek kaşığı kakao,
2 paket vanilin.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozunu da ekleyip son kez çırpın. Kelepçeli kalıbı yağlayın ve karışımı döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin. Kek pişerken iç kremasını hazırlamaya başlayın.

19-12/18/ikolatali-visneli-pastajpgg.jpg

Tereyağı ve kremayı ısıtıp ocaktan alın ve içerisine çikolatayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Kekin kaplaması için tereyağı ve kremayı çırpın. Kakao, pudra şekeri ve vanilyayı da ekleyip iyice çırpın. Kek piştikten sonra iyice soğutun ve 3 kata bölün. İlk kat üzerine vişnelerin yarısını dizin ve iç kremasının yarısını dökün. Üzerine ikinci katı koyup aynı işlemi uygulayın. Son katı da koyup üzerini ve kenarlarını kremayla kaplayın. İsterseniz üzerine çikolata da serperek servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN