Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için pavlova tarifi | Pavlova nasıl yapılır?

Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için pavlova tarifi | Pavlova nasıl yapılır?

Yılbaşını evde geçirecekler kişiler şimdiden yılbaşı tatlıları için hazırlıklarına başladı. Yılbaşında sevdiklerine tatlı ikram etmek isteyenler pavlova tatlısının tarifini araştırıyor. Çok lezzetli ve oldukça kolay yapılan pavlova tatlısının tarifini sizler için derledik. İşte bilmeniz gerekenler…

Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı tatlısı telaşı vatandaşlarımızı sardı. Yılbaşında misafirlerini evinde ağırlayacak olan kişiler pavlova tatlısı tarifini merak ediyor. Yeni Zelanda tatlısı olan pavlova hem basit hem de çok nefis bir tatlı. İşte yapılışı…

TARİFİ

Malzemeler

5 yumurtanın akı,

1 su bardağı şeker,

1 tatlı kaşığı mısır nişastası,

1 çay kaşığı vanilya,

1 kutu krema,

3 yemek kaşığı pudra şekeri,

Dilediğiniz kadar meyve.

19-12/17/pavlova-tatlisi.jpg

Yapılışı

Oda sıcaklığında beklettiğiniz 5 yumurta akını bir kase içerisinde köpük köpük olana kadar çırpın. 1 bardak toz şekeri mutfak robotundan çekin ve yumurta aklarının içerisine boşaltın. Ardından 10 dakika kadar mikserle çırpın. Karışıma vanilyayı ve mısır nişastasını ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi içerisine karışımı boşaltıp yuvarlak şekil verin. Önceden ısıtılmış fırında 120 derecede 1 saat 15 dakika pişirin. Kek pişerken kremasını hazırlayın. Kreması için krema ve pudra şekerini çırpın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkarttığınız kekin üzerine kremayı yayın ve dilediğiniz meyvelerle süsleyin.

ANNA PAVLOVA KİMDİR?

Pavlova tatlısı adını, 20.yüzyılın başlarında dünyaca ünlü Rus balerin Anna Pavlova’dan alıyor. Anna Pavlova, ekibiyle birlikte dünya turnesine çıkan ilk balerin olarak biliniyor. Yeni Zelanda- Avustralya turnesinde Yeni Zelanda’da kaldığı otelin şefi Anna Pavlova için bir tatlı hazırlıyor. Tatlının kek kısmı tütüyü, krema tütünün üzerindeki ince kumaşı, süsleme ise ünlü balerinin kıyafetlerini temsil ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN