Yılbaşında marketler, bakkallar, fırınlar açık mı? İşletmelerin çalışma saatleri belli oldu

Yılbaşında marketler, bakkallar, fırınlar açık mı? İşletmelerin çalışma saatleri belli oldu

Hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasağı bu sefer Yılbaşı akşamı da dahil olmak üzere 4 gün olarak uygulanıyor. Bakanlıktan yayınlanan genelge ile yılbaşında marketler, bakkallar, fırınlar ve diğer işletmelerin de çalışma saatleri belli oldu.

Pandemi tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi nedeniyle pek çok kişi marketler, bakkallar, fırınların açık olup olmadığına ve işletmelerin çalışma saatlerine dair araştırma yapmaya başladı. Yılbaşında marketler, bakkallar, fırınlara dair merak edilen konular da genelge sayesinde açıklığa kavuştu.

YILBAŞINDA MARKETLER, BAKKALLAR, FIRINLAR AÇIK MI?

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamaları hafta içi ve hafta sonu da olmak üzere hayatımız da yer alırken, marketler, bakkallar ve fırınlar halkın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla belirli saatler arasında açık oluyor.

İŞLETMELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ BELLİ OLDU

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi Pazar günlerinde bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçiler, saat 10.00 ile 17.00 arasında açık oluyor. 

Zorunlu ihtiyaçlarını gidermek üzere vatandaşların, araç kullanmamak ve sınırlı olmak kaydıyla bulundukları yerdeki en yakın bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçilere gidip gelmeleri serbest.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçilerin açık olduğu saatlerde online sipariş hizmeti veren firmalar adrese ve evlere servis şeklinde de satış yapabiliyor.

Yılbaşı gecesinde başlayacak olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında da market, bakkal ve fırınların da aynı saatler içerisinde faaliyetlerini yürüteceği düşünülüyor. Diğer yandan

İçişleri Bakanlığı, yılbaşı ve hafta sonunun dahil olduğu 4 günlük yasakta, önceki önlemlerin yer aldığı genelgede belirtildiği gibi olacağı konusunda bilgi verdi. 

yilbasinda-marketler-bakkallar-firinlar-acik-mi-1.jpg

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ GÜN SAAT KAÇTA BAŞLIYOR SAAT KAÇTA BİTİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl kararları ile birlikte yılbaşı akşamı sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildirmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile yasağın ne zaman başlayıp ne zaman biteceği de netlik kazandı.

Genelgeye göre 4 günlük sokağa çıkma yasağı, 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00’da başlıyor. 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günü kesintisiz olarak devam eden yasak, 4 Ocak Pazartesi sabah saat 05.00’da bitiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN