YKS tercih kılavuzu yayımlandı! İşte 2020 YKS tercih kılavuzu ve güncel üniversite kontenjan sayıları

YKS tercih kılavuzu yayımlandı! İşte 2020 YKS tercih kılavuzu ve güncel üniversite kontenjan sayıları

YKS üniversite tercih kılavuzu 2020 indir! İyi bir gelecek için üniversite tercihinde ince eleyip sık dokuyan adaylara sevindiren haber ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den geldi. Üniversite tercih kılavuzu ÖSYM'nin sitesinde PDF olarak yayımlandı. Temmuz ayının son haftasında açıklanacak YKS (TYT-AYT-YDT) sonuçlarının ardından ağustos ayının ilk haftasında üniversite tercih dönemi başlayacak. İşte, tercih kılavuzuna göre güncel 4 yıllık ve 2 yıllık üniversite kontenjan sayıları...

'2020 YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı?', 'YKS üniversite tercih kılavuzu nasıl indirilir?' sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. Haziran ayında yapılan YKS (TYT-AYT-YDT) sınavına 2,5 milyona yakın üniversite öğrencisi adayı girdi. Ağustos ayında yapılacak tercihler için ÖSYM'nin sitesinde ön bilgilendirme amacıyla tercih kılavuzu yayımlandı. Adaylar, güncellenen üniversitelerin kontenjan sayılarını kılavuzdan öğrenebilecek. Detaylar haberimizde...

YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

ÖSYM Başkanı Aygün, adayların üniversite tercihlerinde yardımcı olacak 'Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun ön bilgilendirme amacıyla bugün itibariyle ÖSYM'nin sitesinde erişime açıldığını açıkladı.

4 yıllık, 2 yıllık, açıköğretim üniversite bölümleri tercih kılavuzunu, www.osym.gov.tr internet adresinden PDF olarak cihazınıza indirebilirsiniz.

2020 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir" denildi.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE NE ZAMAN BİTECEK?

TYT, AYT ve YDT puanlarıyla lisans ve önlisans programına yerleşecek üniversite öğrencisi adayları, tercihlerini 6-14 Ağustos 2020 günleri arasında yapabilecek.

4 yıllık ve 2 yıllık üniversite tercihlerinin ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirileceğini hatırlatalım.

Adaylar tercihlerini, TC kimlik numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayabilecek. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamayacak (posta, fax, elektronik posta vb.). ÖSYM merkezine posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak.

2020 YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre, YKS sınav sonuçları 28 Temmuz 2020 Salı günü adayların erişimine açılacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. İnternet sayfasındaki duyuruların, adaylara tebliğ hükmünde olduğunu belirtmiş olalım.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan için Bakınız 6. madde) olması gerekmektedir.

ÜNİVERSİTELERİN KONTENJAN SAYILARI BELLİ OLDU

YKS PUANI NASIL HESAPLANIR?

ÜNİVERSİTELERİN TABAN PUANLARI 2020 NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS 2020'YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÖSYM AİS FOTOĞRAFI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

ÖSYM ADAY İŞLEMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN