YKS tercih tarihleri belli oldu! 2020 YKS (TYT AYT YDT) tercih dönemi başlangıç ve bitiş tarihi

YKS tercih tarihleri belli oldu! 2020 YKS (TYT AYT YDT) tercih dönemi başlangıç ve bitiş tarihi

'YKS tercihleri ne zaman başlayacak?' sorusunun yanıtını nihayet yanıt buldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, YKS kapsamında gerçekleştirilen TYT-AYT-YDT sınavlarının ardından üniversite tercih tarihlerini açıkladı. 4 yıllık ve 2 yıllık üniversite tercihleri her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden yapılacak. İşte '2020 YKS'nin açıklanacağı ve tercihlerin yapılacağı tarihler'...

'YKS (TYT AYT YDT) üniversite tercih tarihleri belli oldu mu?', '2020 YKS tercihleri ne zaman yapılacak?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Üniversite giriş sınavı YKS'ye (TYT-AYT-YDT) giren milyonlarca üniversite öğrencisi adayı, temmuz ayının son haftasında açıklanacak sınav sonuçlarını heyecanla beklerken, üniversite tercih döneminin ne zaman başlayacağını ve ne zaman biteceğini, ÖSYM Başkanı Halis Aygün duyurdu. Detaylar haberimizde...

2020 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TYT, AYT ve YDT ile lisans ve önlisans programına yerleşecek üniversite öğrencisi adayları tercihlerini 6-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek.

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bugün yayımlayacağız. 2020-YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında 'http://ais.osym.gov.tr'den yapacaklardır. Adaylarımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

YKS TERCİH KILAVUZU 21 TEMMUZ'DA YAYIMLANACAK

ÖSYM Başkanı Aygün, üniversite tercihlerine ilişkin olarak YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun bugün yayımlanacağını açıkladı.

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre, YKS sınav sonuçları 28 Temmuz 2020 Salı günü adayların erişimine açılacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. İnternet sayfasındaki duyuruların, adaylara tebliğ hükmünde olduğunu belirtelim.

2020 ÜNİVERSİTELERİN KONTENJAN SAYILARI BELLİ OLDU

YKS PUANI NASIL HESAPLANIR?

ÜNİVERSİTELERİN TABAN PUANLARI 2020 NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS 2020'YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÖSYM AİS FOTOĞRAFI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

ÖSYM ADAY İŞLEMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN