Yusuf Karayiğit kimdir? Geçim sıkıntısı çeken müzisyen intihar etti

Yusuf Karayiğit kimdir? Geçim sıkıntısı çeken müzisyen intihar etti

Koronavirüs salgını nedeniyle zorlu günler geçiren müzik sektörü çalışanları adeta yaşam mücadelesi veriyor. Aylardır geçim sıkıntısı çeken piyanist Yusuf Karayiğit'in hayatına son verdiği öğrenildi. İşte detaylar...

Osmaniye'de yaşayan 39 yaşındaki piyanist Yusuf Karayiğit, geçim sıkıntısı nedeniyle intihar etti. Başarılı müzisyenin canına kıyması meslektaşlarını yasa boğdu.

Sosyal medyada tepkilerini müzik sektöründe yaşanan krizle ilgili bazı yorumlar şöyle:

2021-03-08-105027.jpg

2021-03-08-105043.jpg

Pandemi kısıtlamaları sebebiyle müzik sektörünün girdiği derin kriz hala devam ediyor. Kısıtlamalar belli ölçüde azaltıldı fakat müzik sektöründe hareketlenme ne yazık ki başlatılmadı.

Daha önce de Duran Ay ve Mehmet Mert El gibi birçok müzisyen geçim sıkıntısı nedeniyle yaşamına son vermişti.

"BU İNSANLAR DAHA NE KADAR GÖRMEMEYE DEVAM EDECEKSİNİZ?"

Konuyu sosyal medya hesabından paylaşan şarkıcı Deha Bilimlier, pandemi önlemlerinde yapılan adaletsizliğe şu sözlerle değindi:

"Dün tüm Taksim Meydanı, sahiller, AVM'ler her yer kalabalıktı, herkes normal hayatına devam ederken pandeminin tek suçlusu olarak ilan edilen müzik sektörü oldu... İnsanlar ölmeye devam ediyor ve bu konu ile alakalı tek bir konuşma bile yok!

Bu insanlar yok hükmünde görülmeye ne kadar daha devam edilecek toplu intiharlar olduğu zaman mı?
Bir yılda müzisyenlere verdiğiniz 3000 TL ile siz geçinin lütfen...

Bu arada benim 9 yıldır beraber çalıştığım (6 yaşından beri bu işe gönül veren) klarnet çalan müzisyen arkadaşımın para almak için gönderdiği video sonucunda müzisyen olmadığını söyleyerek ödemede yapmadılar.
Umurlarında değil!"

2021-03-08-105617.jpg

YUSUF KARAYİĞİT'İN HAYAT HİKAYESİ

1981 yılında dünyaya geldi. Genç yaşlardan itibaren müzikle ilgilenen Yusuf Karayiğit, Osmaniye'de piyanist olarak hayatını sürdürüyordu.

2020 yılında ortaya çıkan kovid-19 salgını nedeniyle mekanların kapanması dolayısıya işleri durdu. Geçim sıkıntısı yaşaması dolayısıyla bunalıma girdi ve 39 yaşında intihar etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN