Kaan Bozkurt kimdir? Neden intihar etti? Öldürdüğü eşiyle sosyal medyada tanıştı

Kaan Bozkurt kimdir? Neden intihar etti? Öldürdüğü eşiyle sosyal medyada tanıştı

Kaan Bozkurt Gamze Kaçar olayı, gündeme damga vurdu. Doktor eşi Kaan Bozkurt tarafından silahla vurularak yaşamını yitiren diyetisyen Gamze Kaçar'ın daha önce bir dergiye verdiği röportajda, eşiyle 5 yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştıklarını belirterek, "Ben akıllı bir kadınımdır, beni Kaan beyin zekası ve merhameti etkiledi" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Antalya'da yaşayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Kaan Bozkurt, tartıştığı eşi diyetisyen Gamze Kaçar'ı tabancayla vurarak öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti. Kahreden olayla ilgili olarak, çiftin bir hafta önce bir magazin dergisine röportaj verdiği ortaya çıktı. Derginin röportaj başlığında ise 'Bilim ve Aşk bir arada' yazması dikkat çekti.

KAAN BOZKURT NEDEN İNTİHAR ETTİ?

Kepez ilçesi Fabrikalar Mahallesi'nde dün akşam meydana gelen olayda kreşten eve gelen küçük kıza kapıyı açan olmadı. Küçük kız karşı dairedeki anneannesinin yanına geçti. Anneanne Nurdan Kaçar, yedek anahtarla girdiği evde damadı Kaan Bozkurt (58) ve kızı Gamze Kaçar'ı (38) kanlar içinde yerde gördü. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmesiyle eve gelen sağlık ekipleri çiftin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri ve savcılık incelemesinin ardından çiftin cansız bedenleri Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İlk belirlemelere göre Kaan Bozkurt ile Gamze Kaçar'ın kıskançlık iddiasıyla zaman zaman tartıştıkları ileri sürüldü. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Kaan Bozkurt'un dün yine tartıştıkları ve sonrasında geçirdiği cinnet sonucu önce eşini daha sonra aynı silahı kendine ateşleyerek yaşamına son verdiği belirtildi.

aw246619-03.jpg

SOSYAL MEDYADA TANIŞTILAR

Trajik şekilde hayata veda eden çiftin, kentteki bir magazin dergisine verdikleri röportajda tanışma hikayeleri Kaan Bozkurt tarafından şöyle anlatıldı: "Sene 2016, aylardan haziran. Gamze hanımı sosyal medyadan ekledim. Tüp bebek uygulaması dikkatini çekmiş çünkü kız kardeşi 7 kez başarısız tüp bebek tedavisi olmuş. Bana mesaj yazdı, kardeşinin bulgularını yolladı. Böylece bir yıl kadar görüştük."

Kaan Bozkurt, "Gamze Kaçar ile benzeyen yönünüz nedir?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Benzeyen yönlerimizin başında birbirimize olan düşkünlüğümüz ve meslek aşkımız geliyor. İkimiz de evciliz, baş başa kalmayı seven karakterlerdeyiz. Gezmek için bile sessiz sakin yerleri tercih ederiz. Kitap okumayı ve spor yapmayı çok seviyoruz. Aslında bunların dışında zıt kutuplarız. Sanırım birbirimizi mıknatıs etkisi gibi bulmamızın sebebi bu. Birbirimizi tamamlıyoruz."

"DÜNYANIN EN BABACAN ADAMIDIR"

Eşinin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Gamze Kaçar ise röportajda eşinden, "Kaan Bey dünyanın en sevecen en babacan adamıdır. O gördüğüm en iyi baba, hayvan sevgisi ise bir başkadır. Benim ona olan aşkımın başlamasında, gelip ayağına yatan sokak kedilerinin ve köpeklerinin payı çok büyük. Bir insanın içindeki güzelliği bizlerden çok hayvanlarının görebildiğini biliyorum.

Biz ne zaman dışarı çıksak bir çok kedi ve köpek peşinde dolaşır. Bunların dışında hep zekice espriler yapar hayran olurum. Ayrıca sporda da başarılı, tenis milli takım kaptanlığı geçmişi var. Ben akıllı bir kadınımdır, beni Kaan Bey'in zekası be merhameti etkiledi diyebilirim. Ayrıca kendisine fiziksel ve zihinsel olarak iyi bakar" diye bahsetti.

Çiftin çalışmayı ve hastalarını çok sevdiklerini, evde bile çalışmaya devam ettiklerini, film izlerken, tavla oynarken, spor yaparken, kahve içerken dinlendiklerini ve bu aktiviteleri sevdikleri röportajda yer aldığı görüldü.

aw246619-05.jpg

KAAN BOZKURT'UN HAYAT HİKAYESİ

1962 yılında dünyaya geldi.

1981'de İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Aynı yıl üniversite sınavında Türkiye 6.'sı olarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olarak 'tıp doktoru' unvanı aldı. 

Kaan Bozkurt, 1988-1989 yıllarında Maltepe Askeri Lisesi'nde 'tabip' olarak askerlik hizmetini tamamladı.

1989 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde uzmanlık eğitimi için gerekli ECFMG sınavında ilk yüzde 1 içinde yer alarak sınavı başarıyla geçti.

Aynı yıl Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) 1. olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda başlamış olduğu ihtisasını 1995 yılında tamamlayarak uzmanlığını aldı.

17 Şubat 2021 Çarşamba günü Antalya'da cinnet geçirerek eşini öldürdüğü silahla intihar ederek 58 yaşında hayatını kaybetti.

0id9tv7u0uk6dsxolx19ng.jpg
Yaşamını kaybeden çiftin tek kızı, yakınları tarafından götürüldü

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN