Zeki Ergezen kimdir? Ne zaman ve neden öldü? İşte biyografisi

Zeki Ergezen kimdir? Ne zaman ve neden öldü? İşte biyografisi

Zeki Ergezen hangi görevlerde bulundu? Asıl mesleği mimar ve mühendislik olan Zeki Ergezen, kurucuları arasında yer aldığı AK Parti'den 5 dönem milletvekilliği yaptı. 2016 yılında eşini kaybeden deneyimli siyasetçi, 2020 yılında 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. İşte, Zeki Ergezen'in hayatı...

Kamu kurumlarında çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2001 yılında AK Parti'den siyasete atılan Zeki Ergezen, 2002-2007 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yaptı. Ayrıca 2002-2011 yılları arasında milletvekilliği görevinde bulunan AK Partili isim, TBMM'nin çalışmalarında aktif rol aldı.

2822834-414x414.jpg

ZEKİ ERGEZEN'İN HAYAT HİKAYESİ

2 Aralık 1949 tarihinde Bitlis'in Ahlat ilçesinde dünyaya geldi. Babasının adı Müslüm, annesinin adı Cemile'dir.

Lisans eğitimini Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Mimarlık bölümünde tamamladı.

Zeki Ergezen, devlet kademelerinde çeşitli görevlerde bulundu. Muş Bayındırlık il Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü İnşaat Dairesi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı gibi farklı bürokratik görevlerde hizmet verdi.

ZEKİ ERGEZEN'İN SİYASET KARİYERİ

Devlet memuriyeti ve bürokraside farklı görevlerde bulunduktan sonra siyasete adım atan Zeki Ergezen, AK Parti kurucu üyeleri arasında yer aldı. AK Parti'den 19, 20, 21, 22, ve 23. dönem Bitlis Milletvekilliği yaptı. TBMM'nin çalışmalarına katıldı ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevini yürüttü.

Ayrıca 58. ve 59. hükümetlerde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinde bulundu.

23. milletvekilliği döneminde Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in eşi Saime Ergezen, 26 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da yaşadığı evde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Saime Ergezen, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Saime Ergezen'in cenazesi, 27 Mayıs 2016 tarihinde Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Meydanlık Mezarlığı’na defnedildi.

4 çocuk babası olan Zeki Ergezen, 2 Ekim 2020 tarihinde kanser hastalığına bağlı olarak çoklu organ yetmezliği nedeniyle 70 yaşında hayatını kaybetti.

zeki-ergezen-cenaze-5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN