1 Ekim itibariyle doğalgaza yüzde 10 indirim | Son dakika haberleri

1 Ekim itibariyle doğalgaza yüzde 10 indirim | Son dakika haberleri

Enerji Bakanı, EPDK'da yaptığı açıklamada 1 Ekim itibariyle yüzde 10 doğalgaz indirimine gidileceğini açıkladı.

Bakan'ın konuşmasından notlar şöyle;

"Bugün alacağımız kararların bundan sonra da olduğu gibi hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Biliyorsunuz yılbaşı itibariyle özellikle İran tahkimiyle ilgili ilk olumlu karar sonrasında BODAŞ'ın taşıyacağı ekonomik yükle ilgili indirim olarak yansıyacağını belirtmiştik. Bu kararın yıl sonundan önce uygulanması için bir süreç içindeyiz. Karar imza noktasına gelmediğinden süreç tamamlanmadı. Ancak kış gelmeden başlayacağını ifade ettiğimiz için toplantı neticesinde 1 Ekim itibariyle yansıtma yönünde karar aldık. Hem tüketici hem de sanayiye yüzde 10 indirim uygulayacağız.

Burada önemli bir adım bu. Kış aylarında indirim yapan bir hükümet de olduk. Bugün itibariyle yüzde 10 indirim yapan bir hükümet olduk. Aynı zamanda sanayimizde de çok ciddi bir maliye girdisi oluşturan enerji maliyetleri son çeyrek Türkiye ekonomisinde sanayide de önemli etkileri olacaktır."

ELEKTRİK ZAMMI OLACAK MI?

Bakan, elektriğe zam ile ilgili ise "Bugün itibariyle ifade etmekten mutluluk duyuyoruz. Elektrikte zam öngörmüyoruz. Piyasa liberal piyasa olduğundan elektrik maliyetlerinde düşme yönünde hareket olması da mümkün. Keşke İran'la daha önceden konuşsaydık, yıllar yıllar sürmeseydi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN