1 Mayıs barış bayramı olsun

1 Mayıs barış bayramı olsun

1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm yurtta milyonlarca emekçinin katılımıyla kutlanacak. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin, Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlama kararının ardından gözler Taksim’de. Bazı guruplar, Taksim’e çıkmak için Beşiktaş’ta toplanacaklarını duyurdu.

Tüm yurtta kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için gözler özellikle İstanbul’a çevrildi. Geçen hafta kutlamaların Taksim Meydanı’nda yapılması yönündeki talepleri reddedilen sendikalar,
1 Mayıs’ta valiliğin gösterdiği Bakırköy Halk Pazarı’nda toplanma karar aldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) aldığı ortak kararda güvenlik gerekçesi de etkili oldu. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve Nakliyat-İş Sendikası gibi bazı guruplar ise  1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için Beşiktaş Meydanı’nda toplanacaklarını duyurdu. Ancak alınan güvenlik önlemleri ile Taksim’e çıkan tüm yollar kapalı olacak.  Diğer yandan 1 Mayıs’ın Ankara’daki adresi Kolej Meydanı, İzmir’deki adresi ise Gündoğdu Meydanı olacak.

‘TERÖRE HAYIR KARDEŞLİĞE EVET’

Memur-Sen, bu yıl 1 Mayıs’ı Kahramanmaraş’ta kutlayacağını duyurdu. Genel Başkan Ali Yalçın, “1 Mayıs’ta emeğin kahramanlarını, Kahramanmaraş’a davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. Hak-İş Konfederasyonu ise Sakarya’da olacaklarını açıkladı. Genel Başkan Mahmut Arslan,
1 Mayıs’ı “Taşeron işçilerine kadro istiyoruz. Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunları acilen çözülsün istiyoruz. Teröre hayır, kardeşliğe evet diyoruz. Yeni Anayasa istiyoruz” sloganları ile kutlayacaklarını belirtti.

BU YOLLARA GİRMEYİN

* Şişli Mecidiyeköy ortaklar kavşağı Taksim istikameti  

* Şişli Bomonti Tüneli Dolmabahçe istikameti

* Çağlayan Hürriyettepe kavşağı  Şişli istikameti  

* Darülaceze Okmeydanı istikameti

* Piyalepaşa Bulvarı-Dolapdere istikameti  

* Kasımpaşa Tuz Ambarı ışıklardan Şişhane Tarlabaşı Bulvarı istikameti

* Unkapanı Köprüsü-Taksim istikameti

* Sirkeci-Galata Köprüsü Karaköy istikameti

* Ortaköy’den Çırağan Caddesi Beşiktaş istikameti 

* Beşiktaş Eski Yıldız Caddesi ve Barbaros Bulvarından Balmumcu’ya çıkan yollar.  

* Nişantaşı Kavşağı Rumeli Caddesi istikameti

* Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi istikameti

* Ihlamur kavşağı- Şair Nedim Caddesi

* Kadırgalar Caddesi-Taksim ve Küçük Çiftlik Caddesi istikameti

* Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametinde Balmumcu kavşağından kapatılacak.

ESNAFA ‘KAPATIN’ TALİMATI

1 Mayıs önlemleri kapsamında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü başta eğlence mekanları olmak üzere Beyoğlu esnafına 30 Nisan akşamı saat 24.00’den sonra iş yerlerini kapatması yönünde tebligatta bulundu. 

15 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

Polis Taksim’de güvenlik önlemlerini artırdı. Dün sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı ve çevresi bariyerlerle çevrildi. İstanbul genelinde bugün 15 bin polis görevli olacak. Yaşanabilecek muhtemel olaylara karşı üç polis helikopteri ve 120 TOMA da hazır bulundurulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN