10 yılın karanlığında anma: Gelin, güvercin tedirginliğini kaldıralım

10 yılın karanlığında anma: Gelin, güvercin tedirginliğini kaldıralım

Gazeteci Hrant Dink, katledilişinin 10’uncu yılında Agos gazetesi önünde anıldı. Hrant’ın arkadaşları, üzerinde ‘10 Yıldır Özlüyoruz Ahparig’ yazan dev bir pankart asılan binanın girişinde insan zinciri oluşturdu. Törende konuşan Dink’in eşi Rakel Dink, “Bize gelecek adına umut veren tek şey halkın bu cinayeti vicdanında mahkum etmesi. Bu dava Türkiye’nin demokratikleşme anahtarlarından biri. İlla bir şey için kullanacaksanız bunun için tepe tepe kullanın” dedi.

Suikast sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 10. yılında anıldı. Agos Gazetesi önündeki törene Hrant Dink’in  eşi Rakel Dink, oğlu Arat Dink ile kızları Delal ve Sera Dink’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Rakel Dink, konuşmasında eşi Hrant Dink’e seslenerek, “Dile kolay, tam 10 yıl. Sensiz hiç kolay değil. Sensiz olmak, hele kalleş bir planla benden almaları ayrıca acı” dedi. 10 yıllık dava sürecine de değinen Rakel Dink, “Bizlere gelecek adına umut veren tek şey, halkın bu cinayeti vicdanlarında mahkum etmesidir. Bu dava, Türkiye’nin demokratikleşme anahtarlarından biridir. İlla bir şey için kullanacaksanız bunun için tepe tepe kullanın” dedi. Sadece birlikte yaşamanın değil eşit, mutlu, onurlu ve özgür yaşamanın önemli olduğunu belirten Dink, ekledi: Gelin, bu ülkedeki güvercin tedirginliğini kaldıralım. Gelin, güvercinlere kıymayalım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN