15 Temmuz ruhu iki yıl sonra aynı yerde

15 Temmuz ruhu iki yıl sonra aynı yerde

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine canları pahasına karşı koyanlar arkalarında birçok kahramanlık hikayesi bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne giden ve burada yaralanan Ersoy Diler ve Ümit Uluocak’ı, doktor Sezai Çelik kurtardı. Olayın kahramanları 2 yıl sonra aynı yerde bir araya geldi.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaralanan Ersoy Diler ve Ümit Uluocak, köprüde hayatlarını kurtaran doktor Sezai Çelik ile olayın yaşandığı yerde bir araya geldi. FETÖ’nün 15 Temmuz’da Türkiye’yi kana buladığı gece, birçok insanı ailelerinden, çocuklarından, annelerinden, babalarından, eşlerinden koparırken, daha önce tanışmayan birçok insanı da omuz omuza verdikleri mücadelelerle kardeş yaptı.

Ersoy Diler ve Ümit Uluocaklı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sokaklara çıkın’ talimatıyla, o gece ikamet ettikleri Maltepe’den Altunizade’ye kadar araçlarıyla geldi. Burada araçlarını bırakan Diler ve Uluocaklı, yürüyerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gitti. Çocukluk arkadaşı olan Diler ve Uluocaklı, FETÖ’cülerin tank atışı yaptığı sırada bacaklarına isabet eden şarapnel parçalarıyla ağır yaralandı. Gönüllü olarak geldiği köprüde birçok kişinin hayatını kurtaran doktor Sezai Çelik, Diler ve Uluocaklı’nın yaralarına ilk müdahaleyi gerçekleştirip, elleriyle kanamalarına tampon yapıp hastaneye kadar onlarla birlikte gitti. 2 yıllık tedavi süreçlerinde irtibatlarını koparmayan Diler, Uluocaklı ve Doktor Çelik darbenin 2. yılında olayın yaşandığı yerde bir araya geldi.      

MERHAMET DOKTORU OLDUM

Doktor Çelik, 15 Temmuz’un hayatında birçok şeyi değiştirdiğini, artık hayata farklı bir şekilde baktığını söyledi. Çelik, doktorluğun ilk şartını ‘merhamet sahibi olmak’ şeklinde açıklayarak, “O gece çıplak elle hayat kurtarmak, çıplak elle cana dokunmak ve onların bir kısmının yaşama tutunmasına vesile olmak, benim hayatımdaki dönüm noktalarından birisidir. Çünkü normal ameliyathane şartlarında zaten hayat kurtaracağımız umulur ve çoğunlukla da böyle olur ama savaş ortamında bunu yapmak nasip oldu bana. Daha sonraki yaşamımda o merhamet duygusunun zirveye çıktığını fark ettim. Öncesinde doktor Sezai Çelik idim, sonrasında da merhamet doktoru Sezai Çelik oldum” dedi.

AA BİZİ KÖPRÜYE MİLLET SEVGİSİ GETİRDİ

Gazi Ümit Uluocaklı ise 15 Temmuz’dan beri sağlık problemleri yaşadığını, ancak bunu bu dünyada kendilerine verilmiş bir şeref olarak gördüklerini söyledi. Uluocaklı, 15 Temmuz’da vatan için yaşamanın bedelinin olduğunu anladıklarını ifade ederek, şunları aktardı: “Bizi köprüye getiren şey, vatan, millet, bayrak, din sevgisidir. Biz buraya inancımızdan dolayı geldik, o gece bizi sokağa davet eden sıradan bir insan değildi, bu ülkenin Cumhurbaşkanı’ydı, biz Allah rızası için çıktık. Çünkü bizi dışarı çağıran Cumhurbaşkanımız zor bir durum olmasa halkına başvurur muydu? Demek ki zordaydı, bize ihtiyaç duydu, biz de vatanımız, milletimiz, dinimiz için çıktık dışarı.”

ASKERLERİN ATEŞ ETTİĞİNİ GÖRDÜK

Gazi Ersoy Diler ise 15 Temmuz gecesi vatan ve Allah sevgisiyle köprüye geldiklerini aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizi savunmakla görevli olan askerlerin bizi öldürdüklerini gördük. Davalara da katılıyoruz, ‘Hedef gözetmedik.’ diyorlar ama biz şahidiz, bizzat insanları vurduklarını gördük. Osmanlı zamanında Abdülhamit Han’ı yalnız bıraktıkları için ülkemiz geri gitti diye düşünüyorum. Bu sefer Cumhurbaşkanımız o hissiyatı milletine verebilmiş, şu anda baktığım zaman insanların vatanı için bir şeyler yapmak istediğini de görüyorum.” Diler, “Davalara katılıyoruz, yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN