KARAR, milli direnişe her adımda destek oldu

KARAR, milli direnişe her adımda destek oldu

Medya organları, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı çıkarken, KARAR gazetesi de karanlık gecede milli iradenin sesi oldu. KARAR, internet sitesinde daha ilk dakikalarda ‘Seçilmiş hükümete karşı darbeye hayır’ manşeti atarken #BUMİLLETSİZİBOĞAR hashtag’i ile kitleleri direnişe davet etti. FETÖ’nün Genelkurmay adına okuduğu bildirinin korsan olduğunu ve milletin zaferini Türkiye önce KARAR’dan okudu.

Darbe girişimi öncesi yayınlarında FETÖ’nün TSK yapılanmasına ısrarla dikkat çeken KARAR, 15 Temmuz ihanetinde de cuntaya karşı destan yazan halkın yanında yer aldı. İhanetin arkasında kimin olduğunun henüz bilinmediği dakikalarda bile darbe girişimine karşı en net tavır alan ilk medya organı KARAR oldu.

MEDYAYA ÖNCÜLÜK EDEN DURUŞ

Karar.com, cuntanın tanklarla Boğaz Köprüsü’nü kapattığı, Genelkurmay Başkanlığı’nı işgal ettiği ilk dakikalarda ‘Bu millet sizi boğar’, ‘Darbeye hayır’, ‘Başaramayacaksınız’, ‘Darbeye geçit yok’, ‘Demokrasiden vazgeçmeyiz’ manşetleriyle demokrasi ve seçilmiş hükümetten yana olduğunu ilan etti. “Arkasında kim olursa olsun, demokrasiye ve milli iradeye karşı yapılan darbe girişiminin karşısındayız” diyen KARAR’ın dik duruşu medyaya öncülük etti.

18-07/15/karar-15-temmuz-1531609733.jpg

DİRENİŞE DESTEK MOTTOMUZ OLDU

FETÖCÜ’ler TBMM başta olmak üzere kritik noktaları bombalayıp, halkın üzerine kurşun yağdırırken sosyal medyada “#DARBEYEGEÇİTYOK, #DARBEYEHAYIR, #BAŞARAMAYACAKSINIZ, #BUMİLLETSİZİBOĞAR, #DEMOKRASİDENVAZGEÇMEYİZ” hashtag’lariyle demokrasi ve milli iradeden taviz vermeyen anlayışla yayınını sürdüren KARAR, milletin direnişine sahip çıkarak gelişmeleri aktardı. Karar.com, 15 Temmuz gecesi yaşananları dakika dakika aktarırken, TRT’yi basan FETÖ’cü cuntanın zorla okuttuğu ihanet bildirisi gibi direnişe zarar verecek haberleri yayınlamadı. Aynı şekilde birçok medya organının canlı olarak aktardığı Genelkurmay bildirisinin ‘korsan’ olduğunu da Türkiye Karar.com’dan öğrendi.

TÜRKİYE ZAFERİ KARAR’DAN ÖĞRENDİ

‘Başaramayacaksınız’ diyerek FETÖ’cü cuntaya karşı tavır alan KARAR, 16 Temmuz’a dakikalar kala, “Darbeye geçit yok, Demokrasi kazandı” manşetiyle milletin zaferini ilan eden ilk medya kuruluşu oldu. O zafer “Türkiye son yılların en uzun gecesini yaşadı. Paralel ihanet çetesinin darbe girişimine halk direndi. Siyaset, TSK ve medya dik durdu ve girişim sonuçsuz kaldı. Millet demokrasiden vazgeçmeyeceğini göstererek, cuntacılara geçit vermedi” cümleleriyle ilan edildi.

FETÖ ile mücadeleye güçlü destek

FETÖ’nün kanlı kalkışmasından önce örgütün TSK’daki yapılanmasına dikkat çeken ve yetkilileri uyaran KARAR gazetesi, 15 Temmuz’dan sonra da mücadeleye manşetleriyle destek verdi. İhanet şebekesinin Türkiye’ye kurduğu kumpasları tek tek deşifre eden KARAR’ın haberleri ses getirdi.

Deneyimli muhabir ve editör kadrosuyla, FETÖ’yü ve kanlı 15 Temmuz darbe girişimini bir yıl boyunca gündemden hiç düşürmeyen KARAR’ın manşetleri tarihe not düştü:

18 Mayıs 2016 NATO’da Himmet Torbası manşeti ile 15 Temmuz sonrası açığa çıkan FETÖ’nün TSK’nın NATO’da görevli subaylarının örgüt üyesi olduğunu ilk kez açığa çıkardı. Haberimiz FETÖ’nün KPSS’de soru hırsızlığı soruşturmasında 580 kadın şüphelinin eşlerinin TSK’da görevli olduğunu da ortaya koydu.

12 Temmuz 2016 Darbe girişiminden 3 gün önce KARAR “Genç Paraleller İtirafçı” manşeti attı. Haberde o dönem paralel yapı olarak adlandırılan terör örgütüne karşı 3 yıldır sürdürülen operasyonların TSK’ya da uzandığı, operasyonların örgüte yıllarca himmet adı altında para veren genç subayların itirafları ile başladığı anlatıldı.

KARAR 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden birkaç gün önce TSK’daki darbe girişimiyle ilgili çok önemli bir uyarı da yapmıştı.

16 Temmuz günü KARAR’ın manşeti “Darbeye Hayır” oldu. Ertesi günlerde ise darbe girişiminde 1’nci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın darbecilerin karşısında durarak ve o gece yaptığı açıklamalarla oynadığı kritik rolü manşetinden duyurdu.

23 Temmuz’da darbecilerle ilgili kanlı kalkışmanın ilk saatlerinde soruşturma başlatarak kalkışmanın başarısızlığa uğramasında önemli etki yaratan dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak’la yaptığımız özel röportaj “Ergenekon Gibi Yapmayacağız” başlığıyla yayınlandı. KARAR daha ilk günlerinde soruşturmaların dikkatli yürütülmesi konusunda bu manşetle önemli bir uyarı da yapmıştı.

27 Temmuz’da darbenin FETÖ imamları tarafından yönetildiğini de yine ilk kez KARAR duyurdu. 28 Temmuz günü ise darbeyi gerçekleştiren ve kendilerine Yurtta Sulh Konseyi adını veren FETÖ’cü komutanları da yine sadece KARAR yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN