Bir milletin gurur günü

Bir milletin gurur günü

İki yıl önce bugün, demokrasisine, vatanına, bayrağına sahip çıkan 81 milyon, geleceğine kast eden alçakların karşısına milli iradeyle dikildi. Tek yürek olan milletin gücü, FETÖ’cü hainlerin tanklarını ezdi. Türkiye, 15 Temmuz’u ikinci yılda da ilk günkü birlik ruhuyla karşıladı.

81 İLDE MEVLİT VE DUALARLA ANMA

Türkiye’nin aydınlık geleceğine ipotek koymak isteyen bir karanlık beyin, iradesini kiraya vermiş kurşun askerler ve hafızalardan hiç çıkmayacak o görüntüler... Millet, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ikinci yılında da en büyük ihaneti unutmadı. FETÖ’cü kalkışma sırasında kamuflajlı teröristlerin kurşunlarıyla can veren her yaştan kahramanlar dualarla anıldı. Ruhları 81 ilde mevlitlerle şad edildi.

EV HANIMI, İŞ İNSANI TEK YÜREKTİ

Ev hanımından, esnafına, iş insanından milletvekiline karanlık gecede tek vücut olan vatandaşlar, bir an bile tereddüt etmeden darbecilerin karşısına dikildi. Türkiye demokrasisine, yarınlarına sahip çıktı. Milyonlar, karanlık gecenin şafağına tarihten silinmeyecek bir destanla uyandı. Bir milletin dünyaya örnek olan iradesi, 15 Temmuz kalkışmasını 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne çevirdi.

18-07/15/5789587ef0dc1e2edcebb902.jpg

DÖNÜM NOKTASI ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

Cuntacıların millete kurşun sıktığı gecede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı duruşu hainlere en büyük darbeyi indirdi. Erdoğan’ın televizyonda millete sokağa çıkma çağrısı yaptığı anlar ise 15 Temmuz’un dönüm noktası oldu. Cumhurbaşkanı'nın aynı kararlılıkla dik duruşu ve açıklamaları darbenin bastırılması ve FETÖ ile mücadelede en belirleyici unsur oldu. 

18-07/15/15-temmuz-sehitler-1531611673.jpg 

Türkiye demokrasi kahramanlarını unutmayacak

Darbecilerin karşısında ay-yıldız için canlarını veren demokrasi şehitleri, 15 Temmuz destanının simgesi oldu. Millet, kahramanlarını en büyük minnetle kalbinde yaşatıyor.

Özel Kuvvetler’de cuntacı general Semih Terzi’yi canını hiçe sayarak öldüren Ömer Halisdemir, kalkışmayı duyar duymaz oğlunu da yanına alıp vatan aşkıyla köprüye koşan Erol Olçok, Çengelköy’de cuntacıların namlusunun önünde duran Mustafa Cambaz...

15 Temmuz destanının simgesi haline gelen vatan sevdalılarıyla birlikte binlerce isimsiz kahraman, ikinci yılda da 15 Temmuz ruhunun ne demek olduğunu bir kez daha hepimize hatırlattı. ‘Onların’ kanı üzerinde yükselen milli dava geleceğe en büyük miras oldu. 

18-07/15/manset-copy-1531608896-1531611594.jpg

Geleceğimizi o ruh aydınlatacak

İSO

Nefes kredisi ve istihdam seferberliği gönül birliğinin simgesi haline geldi.

TÜSİAD

Toplum olarak verdiğimiz demokrasi mücadelesi gelecek döneme ışık tutmalı.

İTO

Yatırımlar hız kesmedi. Ekonomi cephesindeki sınavı alnımızın akıyla geçtik.

MÜSİAD

Saldırıların ekonomiye etkisi kısa süre içinde bertaraf edildi.

18-07/15/manset-copy-1531605645-1531612187.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN