16 Nisan Tunceli güncel sonuçları: Tunceli 'de evet mi hayır mı önde? İşte ilk sonuçlar

16 Nisan Tunceli güncel sonuçları: Tunceli 'de evet mi hayır mı önde? İşte ilk sonuçlar

Tunceli referandum sonuçları ve evet hayır oy oranları belli olmaya başladı. Tunceli'de yüzde kaç evet yüzde kaç hayır? Kader oylaması 16 Nisan referandumunda Tunceli'de evet hayır kaç? Cumhurbaşkanlığı sistemini getirecek anayasa referandumu oylamasını anlık olarak haberimizden takip edebilirsiniz. İşte 2010 referandumunda hayır diyen CHP'nin kalesi Tunceli'nin tercihi...

Tunceli referandum sonuçlarında yüzde kaç evet yüzde kaç hayır? Anlık olarak Tunceli referandum sonuçlarını haberimizden takip edebilirsiniz. CHP'nin kalesi ve HDP'nin güçlü olduğu kent, 2017 referandumundaki çok merak edilen illerin başında. Bu nedenel Tunceli'de evet mi hayır mı önde sorusunun cevabı önemli. Son dakika haberleriyle 16 Nisan pazar günü sonuçlar açıklanır açıklanmaz sonuç haberimizde olacak. 2010 referandumunda % 80 oranla hayır diyen Tunceli'den ilk sonuçlar: 

TUNCELİ 2017 REFERANDUM SONUÇLARI

EVET: Yüzde 19,66

HAYIR: Yüzde 80,34

TUNCELİ REFERANDUM SONUCUNUNU ANLIK TAKİP İÇİN TIKLAYIN

16 Nisan referandumu sonuçları açıklanır açıklanmaz bu sayfadan ve yukarıdaki linkten Tunceli referandum sonnuçlarını öğrebilirsiniz. Peki Tunceli'de sonuçlar ne olur. Son seçim sonuçlarına göre kentten Hayır sonucunun çıkacağını söylemek mümkün. İşte Tunceli analizi...

TUNCELİ'DE HDP BİRİNCİ ÇIKMIŞTI

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Tunceli’de 494 sandık kuruldu ve 50 bin 474 oy kullanıldı. % 80,61 katılımın olduğu kentte, HDP birinci parti çıktı. Dolayısıyla 'hayır' cephesinde yeralan HDP seçmeni sonuçlarda belirleyici olacak. İşte sonuçlar: 

AKP % 11,7
HDP % 55,9
CHP % 28,2

TUNCELİ 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SONUÇLARI

2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde ise AK Parti'nin adayı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 14.36 oy aldı. HDP'nin adayı Demirtaş ise yüzde 55.25. CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ise üçüncü ikinci oldu:

Recep Tayyip Erdoğan % 14,36
Selahattin Demirtaş % 55,25
Ekmeleddin İhsanoğlu % 33,39

TUNCELİ 2010 REFERANDUM SONUÇLARI

Sol ve liberal kesimlerin de desetk verdiği 2010 referandumunda da Tunceli 'Hayır' yönünde oy kullandı. Türkiye geneli sonuçlarda yüzde %57.88 evet ve %42.12 hayır oyu çıkarken Tunceli de bu oran tam tersi oldu. Tunceli’de 439 sandıkta 37 bin 43 oy kullanıldı. % 66,71 oranında oy kullanımının olduğu 2010 referandumunda Tunceli’de oy dağılımı şu şekilde gerçekleşti: 

% 19,16 Evet
% 80,83 Hayır

REFERANDUM SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Referandum oy kullanma saatleri Türkiye'nin farklı saat dilimleri dikkate alınarak farklı bölgeler dahilinde sabah saat 07:00'da başlayıp akşam 17:00'da sonra erdi. Oy kullanma saatleri aşağıda ayırtıntılı olarak verilmişti.

Peki referandum sonuçları saat kaçta açıklanacak? Oy verme işlemleri saat 17'de son bulacak ve o saat itibariyle sandıklar kapatılacak. Bu sürecin ardından sandık başkanları gerekli düzenlemeleri yapıp sandıkları teslim edecek.

SAAT 21:00'A KADAR SONUÇ AÇIKLAMAK YASAK

Merkezlerde sürecek olan sayımlar neticesinde an ve an güncellenecek YSK seçim sonucu sisteminden giriş yaparak sonucu görebilirsiniz. 16 Nisan 2017 tarihinde akşam saat 21.00 sularında ise televizyonlar ve diğer medya organları ilk sonuçları vermeye başlayabilecek. Bu saate kadar sonuçları açıklamak yazak ve yaptırımı bulunuyor. Ancak YSK, yasağın kalktığı saati daha erkene çekebiliyor. Genel seçimler ve yerel seçimlerde olduğu gibi YSK açıklama saatini erkene çekerse daha önce sonuçları öğrenebileceğiz.  

REFERANDUMLA İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Türkiye'nin kader oylamalarından biri olacak 16 Nisan referandumunda 55 milyon 319 bin 222 seçmen, 167 bin 140  sandıkta oy kullanacak. Bunlardan 1 milyon 269 bin 282'sini, oy verme gününe  kadar 18 yaşını dolduran yeni seçmenler oluşturacak. Halk oylaması için  cezaevlerine de 461 sandık kurulacak.  

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı  bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus  kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek. Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden  seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdı veya  T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibrazı şart olacak. Seçmenler, YSK'nın ''www.ysk.gov.tr'' internet sitesinden de hangi  sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

Halk oylamasında, "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranlı  sarı renkteki zarflar ve beyaz renk üstünde "Evet", kahverengi renk üstünde  "Hayır" ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile  "tercih" mührü kullanılacak.

REFERANDUM NE DEMEKTİR?

Peki referandum nedir? Anaya değişikliği, halkı ilgilendiren konular, Milletin Temsilcisi Meclis'in vatandaşa sorulmasını istediği değişikler için halka gidilmesine referandum denir? İlk defa 1789'da Fransız İhtilali sonucunda kullanılan bu sistemle yapılacak değişiklik için halkın onayı ya da tercihi alınır. Çıkarılacak veya değiştirilecek kanun/yasaların halkın iradesine sunulması ABD ve İsviçre ülkelerinde temel bir prensip olarak kabul edilmiştir.

TÜM REFERANDUM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ülkemizde de yakın tarihte 2007'deki Türkiye anayasa değişikliği referandumu yapılmış ve %68.95'lik oy oranıyla yapılan anayasa değişikliği kabul edilmiştir. Aynı zamanda 2010'da yapılan 26 maddelik anayasa değişiklik referandumunda %57.88'lik oy oranıyla yapılan değişiklik yine kabul edilmiştir.

Tunceli referandum sonuçları ve evet hayır oy oranları belli olmaya başladı. Tunceli'de yüzde kaç evet yüzde kaç hayır? Kader oylaması 16 Nisan referandumunda Tunceli'de evet hayır kaç? Cumhurbaşkanlığı sistemini getirecek anayasa referandumu oylamasını anlık olarak haberimizden takip edebilirsiniz. İşte 2010 referandumunda hayır diyen CHP'nin kalesi Tunceli'nin tercihi...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN