2016 MEB TEOG lise taban puanları ve boş kontenjanlar listesi... Eğitim haberleri

2016 MEB TEOG lise taban puanları ve boş kontenjanlar listesi... Eğitim haberleri

TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler lise taban puanlarını merak etmeye başladı. Yazımızdan 2016 MEB TEOG okul puanlarını takip edebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı sınav sisteminde değişiklik olduğu için bu yıl lise taban puanlarında ciddi farklılıklar olabilir. İşte merak ettiğiniz detaylar ve ayrıntıları...

Öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında gelen 2016 Lise taban puanlarını yazımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca İstanbul'da bulunan okulların taban puanlarına ait tabloyuda öğrenebilirsiniz. MEB tarafından yapılan TEOG tercih ve nakil başvuruları sona ererken adaylarda lise taban puanlarını merak etmeye başladı. Sizde yazımızdan MEB TEOG boş kontenjanlar listesine ulaşabilir detayları takip edebilirsiniz.

Öğrenciler TEOG nakil sonuçlarını öğrendikten sonra Lise taban puanlarını araştırmaya başladı. TEOG 2016-2017 Tercihlerinde öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercih yapabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, yerleştirmeye esas puanların (YEP) üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

TEOG NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

MEB son nakil başvuruları olan TEOG 3. nakil işlemleri 2 Eylül Cuma günü sona erdi. Adaylar son nakil işlemlerini yaparken artık TEOG maratonu sona erdi ve gözler MEB'den gelecek açıklamaya çevrildi. TEOG 3. Nakil sonuçları meb.gov.tr adresinden yayınlanacak ve adaylar sonuçları şifreleri ile girecek. Siz de aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak sonuçları takip edebilirsiniz. Sonuçlar Pazartesi günü (bugün) saat 10:00'dan sonra adayların hizmetine sunuldu. Siz de linke tıklayarak sonuçları öğrenebilirsiniz.

LİSE TABAN PUANLARI

TEOG yerleştirme puanları doğrultusunda tercih yapan 8. sınıf mezunu öğrenciler Anadolu Lisesi, Fen Liseleri, Sağlık Meslek Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri TEOG taban puanları 2016 2017 yüzdelik dilimleri tablo olarak aşağıda yer almaktadır. İstediğiniz ilin TEOG puanlarına göz atabilirsiniz. Öğrencilerimize elbetteki Lise tercihi yaparken TEOG lise puanları göz önüne alınsın ama mutlaka yüzdelik dilimleri de inceleyiniz. Çünkü en doğru tahmini sizlere bu dilimler verecektir. Sayfamızda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanmış olan en son TEOG puanları verilerini bulabilir. Yine Sayfa altında Lise taban puanları yorumlarınızı okuyabilir ya da sorularınızı görüşlerinizi yazabilirsiniz.

LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten Lise taban puanlarını öğrenebilir il il takip edebilirsiniz.

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır. 8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

İSTANBUL LİSE TABAN PUANLARI

İstanbul liselerinin 2015 2016 puanları sayfamızda. Bilindiği üzere ortaöğretim yerleştirme işlemleri ortak sınav puanlarına göre yapılıyor. Bu noktadan hareketle 2015 2016 İstanbul TEOG lise puanları tablosunu sizler için Milli Eğitim bakanlığı (MEB) ve e-okul ile birebir uyumlu olacak şekilde oluşturduk. Aşağıdan İstanbul Lise taban puanları ile Anadolu Liseleri Fen Liseleri ve Meslek Liseleri TEOG yüzdelik dilimleri bilgisine ulaşabilirsiniz.

16-09/05/tablo.jpg

E-OKUL ÜZERİNDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Öğrenciler lise taban puanlarını e-okul üzerinden de kolaylıkla takip edebiliecekler. Bakanlığın internet sitesinde yer alan kılavuza göre, 8. sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, liselere yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Tercih işlemi bireysel olarak “https://e­okul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacak.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN...

Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, yerleştirmeye esas puanların (YEP) üstünlüğü esas alınarak yapılacak. Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.

TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler lise taban puanlarını merak etmeye başladı. Yazımızdan 2016 MEB TEOG okul puanlarını takip edebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı sınav sisteminde değişiklik olduğu için bu yıl lise taban puanlarında ciddi farklılıklar olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN