TEOG 3. Nakil sonuçları tıkla öğren - MEB 2016 TEOG sonuçları öğrenme - Son dakika haberleri

TEOG 3. Nakil sonuçları tıkla öğren - MEB 2016 TEOG sonuçları öğrenme - Son dakika haberleri

Binlerce adayın merakla beklediği TEOG 3. nakil sonuçları MEB internet adresinde. Cuma günü sona eren TEOG nakil ve yerleştirme sonuçlarını yazımızdaki linkten öğrenebilirsiniz. Adaylar meb.gov.tr adresinden nakil ve yerleştirme sonuçlarını sorgulayabilecekler. Ayrıca E-okul girişi ile nakil sonuçlarına kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Heyecanla beklenen TEOG 3. nakil yerleştirme sonuçları meb.gov.tr adresinde. Liselerin açılmasına günler kala TEOG nakil sonuçları büyük merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamaları gelmeye devam ederken nakil sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinde yer alan "SINAVLAR" kısmından öğrencilerin hizmetine açılacak. Yazımızda yer alan bağlantı linkinden MEB 2016 TEOG 3. Nakil sonuçlarını sorgulatabilirsiniz. Sonuçlar Pazartesi günü saat 10:00'dan sonra kullanıma açılacak. İşte konu hakkında merak ettikleriniz...

Milli Eğitim Bakanlığı'ınn verilerine göre, 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonunda 231 bin 425 öğrenci ilk sırada tercih ettiği liselere yerleşti. TEOG ikinci nakil dönemi sonuçları 10.00'da E-okul ve www.meb.gov.tr'de yayınlandı. Şimdi ise sıra 3. sonuçların açıklanmasında.

TEOG SONUÇLARI NEREDEN NASIL ÖĞRENİLİR?

TEOG Tercih Sonuçları Sorgulaması yapan ve hiçbir okula yerleşememiş olan adaylar otomatikman açık liseye kayıt edileceklerdir. TEOG Tercih Sonuçları Sorgulaması online bir işlemdir yani sonuç belgeniz elden veya posta yoluyla size teslim edilmez. Belirlenen tarihler içerisinde online olarak sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Yazımızın bu bölümünde TEOG Tercih Sonuçları Sorgulamasının nasıl yapılacağını anlatacağız. TEOG Tercih Sonuçları Sorgulaması işleminizi sitemiz üzerinden yapmak isterseniz yazımızın bitiminde vermiş olduğumuz bağlantıyı kullanabilirsiniz. İlk olarak yazımızın bitiminde vermiş olduğumuz bağlantıyı açınız.

Bağlantıyı açmanız halinde yukarıda ki sayfaya yönlendirileceksiniz bu sayfada T.C. kimlik numaranızı, Doğum tarihinizi ve doğrulama kodunu yazınız. Daha sonra “Tamam” butonuna tıklayınız. Bu işlemi kullanarak 12 Ağustos tarihi itibari ile sitemiz üzerinden TEOG Tercih Sonuçları Sorgulamanızı yapabilirsiniz.

TEOG 3. NAKİL SONUÇLARI MEB'DE!

MEB son nakil başvuruları olan TEOG 3. nakil işlemleri 2 Eylül Cuma günü sona erdi. Adaylar son nakil işlemlerini yaparken artık TEOG maratonu sona erdi ve gözler MEB'den gelecek açıklamaya çevrildi. TEOG 3. Nakil sonuçları meb.gov.tr adresinden yayınlanacak ve adaylar sonuçları şifreleri ile girecek. Siz de aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak sonuçları takip edebilirsiniz. Sonuçlar Pazartesi günü (bugün) saat 10:00'dan sonra adayların hizmetine sunulacak.

TEOG 3. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten TEOG nakil sonuçlarının tamamını öğrenebilirsiniz. Hem 1. hem 2. ve son nakil sonuçlarını bu adresten öğrenebilirsiniz.

YERLEŞEMEYEN ADAYLAR AÇIK LİSELERE KAYDEDİLECEK!

Adayların merak ettiği işlemlerden biride yerleşme durumu. Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ayrıca tercih döneminde özel okula kayıt yaptıracağını belirterek tercih işlemine katılmayanlar da 9 Eylül’e dek kayıtlarını yaptıramazlar ise onlar da açık liseye kaydedilecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Öğrencilerin merak ettiği konuların başında 2016/2017 Eğitim Öğretim yılının ne zaman başlayacağı oldu. MEB konu ile ilgili son dakika açıklamasını yaparken tartışmalara son noktayı koydu. 19 Eylül'de açılacağı belirtilen okulların 3 Ekim tarihine ertelendiği iddiaları gündeme gelmişti. Ancak yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu ve okulların belirtildiği gibi 19 Eylül'de açılacağı belirtildi.

BİNLERCE ÖĞRENCİ KATILIYOR

Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına her yıl binlerce öğrenci katılır. Bu sınav ortalama dört yıl boyunca uygulanan liseye geçiş sınavıdır. Öğrencinin TEOG sınavından aldığı notun yanında aynı zamanda verilen okulda yapılan sınavların ve de performanslarında önemli olduğunu gösterir. Çünkü okul sınavları ve TEOG sınav notları ortalamasından öğrenciler bir nota sahip olur. Tüm bu puan alımı yıl içinde toplanmış ve de TEOG sınav sonuçları da yaz ayında belirlenmiştir. Sonrasında artık öğrencinin hangi yüzdelik dilimdeyse TEOG tercihlerini yapması gerekir.

Binlerce adayın merakla beklediği son nakil sonuçlarını adaylar e okul üzerinden ve MEB internet sitesinden öğrenebilecekler. Tercih işlemlerini yapan adaylar sonuçları MEB tarafından meb.gov.tr adresinden öğrenecekler. Yerleşemeyen yada başvuru yapmayan adaylar açıkliselere kaydedilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN