2018 Taşeron kesin liste açıklandı| İsim isim taşeron kadro sonuçları

2018 Taşeron kesin liste açıklandı| İsim isim taşeron kadro sonuçları

2018 Taşeron kesin liste açıklandı. İsim isim il il taşeron kadro sonuçları askıya çıktı. Taşeron kadro başvurularını yapan ve taşeron kadro sınavlarına giren taşeron kadrosundaki işçiler listeleri merakla bekliyorlardı. 27 - 31 Mart tarihleri arasında sınav yapan kurumlar 2018 Taşeron listesini ve taşeron kadro sonuçlarını açıkladı. Kurumlar tarafından açıklanan taşeron kesin listelerine haberimizden bulabilirsiniz.

2018 Taşeron kesin listesi açıklanmaya başlandı. Türkiye genelinde binlece kişi taşeron kadro sonuçlarını bekliyor. 2018 taşeron listesini ve ayrıntıları merakla bekleyenler için derledik. Taşeron kadro başvuruları ve taşeron sınavları sıona erdi.  Bazı kurumlar taşeron kesin listelerini açıklamaya başladı. Her kurum işçilerin değerlendirmesini kendi içinde yapması dolayısıyla listelerin açıklanma tarihi de değişiklik gösteriyor. Haberimizde 2018 taşeron kesin listesini açıklayan belediye, bakanlık, il müdürlükleri ve bazı kurumları bulabilirsiniz...

Taşeron işçi kadro sınavları sonrası 2018 taşeron kesin listesi yayınlanmaya başlandı.  27 Mart ve 31 Mart tarihleri arasında her kurum kendi internet sitelerinden taşeron kesin listesini ve taşeron kadro sonuçlarını yayınlayacak. Taşerona kadro düzenlemesini olumlu bulup desteklediklerini belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bunun yanında eksik yönlerini de her fırsatta dile getirdiklerini vurguladı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin kadro geçiş süreci devam ederken işçilerin maaş promosyonu alacak mıyız sorusunu bakan Sarıeroğlu cevapladı. Kamuda çalışan 750 bin civarında taşeron işçi 3 Nisan 2018 tarihi itibarıyla sürekli kamu işçisi statüsüne geçecek. İşta taşeron kadro sonuçları ve 2018 taşeron kesin listesi haberimizde...

TAŞERONA KADRO SINAVI SONRASI NE OLACAK?

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek. 2018 Taşeron kesin listesi  ve taşeron kadro sonuçları sosyal medyada en çok konuşulan başlık oldu.

18-03/27/taseron-kadro-sonuclari.jpg

KADRO VERİLMEYEN TAŞERON İŞÇİLER TBMM GÜNDEMİNDE

TBMM Genel Kurulunda taşeron işçiler gündeme getirildi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Denizli Milletvekili Kazım Arslan, kadro verilmeyen taşeron işçiler konusunu meclis kürsüsünden dile getirdi. Kapsam dışında kalan işçilere de kadro verilmesi isteği vurgulandı.

Meclisin 14 Mart tarihli oturumunda Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Karayolları taşeron işçileri hakkında konuştu. KGM’de çalışan 19.697 işçiden sadece 4.923’ünün kadro alabilmesini eleştirdi. Ayrıca taşeron şoförlere, KİT personeline kadro verilmemesine değindi. MEB, Sağlık Bakanlığı ve belediyelerde de mağduriyetler yaşandığını dile getirdi. Bunların da bir an önce kadroya alınması gerektiğini belirtti. 2018 Taşeron kesin listesi yayınlanmaya başlandı. Taşeron kadro sonuçlarını tek tek açıklamaya başladı. 

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet; kürsüdeki konuşmasında Karayolları Genel Müdürlüğünde hizmet veren taşeron işçilere değindi. İhale kapsamı nedeniyle Karayollarının asli ve sürekli işlerini ifa eden işçilerin maalesef kadroya alınmadığını dile getirdi. Binlerce insanın bir düzenleme beklediğini kaydetti.Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 15 Mart tarihli TBMM Genel Kurul toplantısında KGM, DHMİ, TRT, Anadolu Ajansı, Ziraat Bankası ve 26 diğer farklı kurumda çalışan işçilerin taşerona kadro düzenlemesinden faydalanamadığını ifade etti. Başbakan’a bu işçilerin neden kadrodan yararlanamadığını, neden ayrım yapıldığını sordu.

NE KADAR PROMOSYON ÖDENECEK?

İşçilere maaş promosyonu ödemesi için bankalarla anlaşma yapıldığı belirtildi. İlk defa bu imkanlardan yararlanacak olan işçiler ne kadar promosyon alacağı da belli oldu. Buna göre en az ödeme 1500 Tl olacak. Bu ödemenin 2 bin 500 Tl'ye kadar olabileceği belirtildi. 2018 Taşeron kesin listesi vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Taşeron kadro sonuçlar kurumların resmi internet sitelerinde açıklanmaya başlandı. 

KADRO ALINMA TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

İBB Kadro için başvuranları gösteren kesin listeler, 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıktı.

Başvuranlar, 3 Mart-22 Mart 2018 tarihleri arasında taşeron kadro sınava girdi. Sınavın ardından, 23 Mart-26 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar alınacak ve 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar incelenerek kesin sonuç açıklanacak. Güvenlik soruşturmasıyla birlikte tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'da işi başı yapacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin geçici 23 ve geçici 24 üncü maddelerinin uygulanmasına dair usul ve esasların 1 Ocak 2018 tarihli resmi gazetede yayımlanmıştı. 21 Mart 2018 tarihi itibariyle binlerce kişinin merakla beklediği taşeron kadroya geçiş sınavı sonuçları açıklanmaya devam ediliyor. Kurum bazlı yapılan sınavlarda en az 50 alması gereken adayların sorgulama yaptığı taşeron kadroya geçiş sınavı sonuçları nasıl öğrenir? Binlerce kişiyi yakından ilgilendiren 2018 taşeron kadro sınavı ile ilgili son dakika açıklamalar gelmeye devam ediyor. İşte sınav ile ilgili tüm gelişmeler...

TAŞERON İŞÇİYE PROMOSYON MÜJDESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin banka maaş promosyon ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin kadro geçiş süreci devam ederken işçilerin maaş promosyonu alacak mıyız sorusunu bakan Sarıeroğlu cevapladı.Taşeron işçilerin kadroya alınmasında mutlu sona sayılı günler kaldı. Kamuda çalışan 750 bin civarında taşeron işçi 3 Nisan 2018 tarihi itibarıyla sürekli kamu işçisi statüsüne geçecek. 2018 Taşeron kesin listesi açıklandıktan sonra kadroya geçenlerin ne kadar promosyon alacağıda nerak ediliyor. Taşeron kadro sonuçlar internete düşmeye başlandı. 

Daimi kamu işçisi olarak çalışmaya devam edecek olan taşeron işçiler yeni maddi imkanlara da kavuşacak.Daha önce yapılan açıklamalarda söz konusu işçilere yıllık 52 yevmiye tutarında ikramiye verileceği açıklanmıştı. Ayrıca, işçiler yapılacak olan toplu sözleşmelerde elde edilen haklardan da yararlanacaklar. Merak edilen konulardan biri de maaş promosyonu verilip verilmeyeceğiydi.

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, kendi çalışanları için bankalarla maaş promosyon anlaşması imzaladıklarını, taşerondan kadroya geçen işçilerin de bu promosyon ödemesinden ilk defa yararlanacaklarını açıkladı. Kadroya geçen işçilerin 1.500 TL ile 2.500 TL arasında maaş promosyonu alacağı belirtiliyor.

18-03/27/taseron-kadro.jpg

TAŞERONA KADRO SINAV SONUÇLARINI AÇIKLAYAN KURUMLAR

İçişleri Bakanlığı

Ulaştırma Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK

Dışişleri Bakanlığı

Konya Orman Genel Müdürlüğü

İzmir Valiliği

İŞKUR

Diyanet İşleri Başkanlığı

İŞKUR TAŞERON KADRO SINAV SONUÇLARI

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) taşeron işçilerin kadro sınav sonuçlarını açıkladı. Türkiye İş Kurumunun internet sitesinden yayımlanan duyuru ile İŞKUR Genel Müdürlüğü bünyesinde aşçı, güvenlik hizmetleri ve temizlik hizmeti personellerinin sınav sonuçları açıklandı.Taşeron işçilerin sürekli kamu işçisi statüsüne alınması kapsamında yapılan sözlü sınavda adayların tamamı başarılı oldu. Sınava katılan 98 aday başarılı sayılarak kadroya geçme hakkı kazandı.

İŞKUR Genel Müdürlüğünde daimi işçisi olma hakkını kazanan taşeron işçilerin isim listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.Türkiye İş Kurumunun internet adresinden yayınlanan bu duyuru tebligat yerine geçecek olup, ilgilere ayrıca tebligat yapılmayacağı vurgulandı. Taşeron işçiler 2 Nisan 2018 tarihinde toplu olarak kadroya geçecekler. 2018 Taşeron kesin listesi  ve taşeron kadro sonuçlar sınav yapar her kurumun resmi internet sayfasında duyurulmaya başlandı. 

KARAYOLLARI TAŞERON KADRO SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından taşeron işçilerin kadroya geçiş sınav sonuçları açıklandı. Karayolları Genel Müdürlüğü KGM bünyesinde çalışan taşeron işçilerin 696 sayılı KHK hükümlerine göre sürekli işçi kadrosuna geçebilmeleri için yapılan sınav sonuçları belli oldu.

KGM taşeron işçilerinden sürekli işçi sınavına girmeye hak kazanan adayların kesin listeleri 3 Mart 2018 tarihinde Bölge Müdürlükleri tarafından yayınlanmıştı. Bölge Müdürlüklerinden ilan edilen kesin listelerde adı soyadı bulunan ve sınava girerek başarılı olan ve olmayanların isim listeleri yayınlandı.Kesin listelerde adı bulunmasına rağmen kadro hakkından yararlanmak için gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların isim listesi de açıklandı. Sınavda başarısız olan taşeron işçiler ile başvuruları red edilenler 20-21 Mart 2018 tarihleri arasında başvuru yaptıkları bölge müdürlüklerine itiraz edebilecekler.

KGM taşerona kadro sınavında başarılı olanlar açmış oldukları davalardan feragat ettiklerine dair mahkeme şerhini taşıyan belge veya feragat beyanını içerir mahkemece onaylanmış duruşma tutanağı veya feragat nedeniyle davanın reddine dair kararın onaylı örneğini ve/veya icra takiplerinden feragat ettiklerine dair feragat dilekçesinin takip dosyasına sunulduğunu gösteren belgenin aslı veya onaylı sureti veya feragat nedeniyle icra takip dosyasının işlemden kaldırıldığına dair İcra Müdürlüğü kararının aslı veya onaylı suretini idareye ibraz edecekler.

 KADROYA GEÇİŞ SÜREÇ TAKVİMİ

Taşeron işçiler kadroya geçiş için öncelikle 2 Ocak - 11 Ocak 2018 tarihlerinde başvurularını yapması gerekmektedir.

Tespit komisyonu incelemeler yapacak ve hak sahiplerinin ilanı 12 Ocak 2018 - 20 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

İlanlara itiraz etmek isteyen işçilerin 21 Şubat - 23 Şubat 2018 tarihlerinde müracaatlarını yapması gerekiyor.

İtirazların incelenmesi ve kesin hak sahibi ilanları 24 Şubat - 2 Mart 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

Taşeron sınavları 3 Mart 2018 - 22 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Sınava itirazlar 23 Mart - 26 Mart 2018 tarihlerinde alınacaktır.

İtirazların incelenmesi ve kesin liste 27 Mart - 31 Mart 2018 tarihlerinde yayımlanacaktır.

Hak sahibi olan ve kamuya geçişleri yapılacak olan işçilerin ise 2 Nisan 2018 tarihine kadar kamuya geçişlerinin gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN