Taşeron kadro şartları nelerdir? Taşeron kesin listesi açıklandı

Taşeron kadro şartları nelerdir? Taşeron kesin listesi açıklandı

Taşeron kadro şartları nelerdir? sorusu Taşeron kesin liste açıklandıktan sonra gündeme düştü. Taşeron işçiler kadroya geçebilmek için her kurum tarafından ayrı ayrı sınava tabi tutuldular. 27 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında Taşeron kesin listelerinin açıklanması ile kadroya geçmeye hak kazananların gündeminde taşeron kadro şartları var. Sıkça araştırılan bu iki sorunun yanıtını sizler için araştırdık. taşeron kadro şartları hakkında merak edilen her şey haberimizde.

Taşeron kesin listelerinin açıklanmaya başlanması ile vatandaşın gündeminde taşeron kadro şartları nelerdir?  sorusu var. Taşeron işçiler kadro başvurularından sonra her kurum taşeron kadrosu için ayrı ayrı sınav yaptı. Sınava girenleri için taşeron kesin listeleri 27 Mart Salı gününden itibaren askıya çıktı. Şimdi ise kadroya hak kazanan işçilerin merak ettiği şey taşeron kadro şartları. Bu konudaki tüm soruların yanıtı haber detayda...

Taşerona kadro için sona yaklaşıldı. Taşeron kesin listeleri her kurum tarafından resmi internet sitelerinde ayrı ayrı yayınlanmaya başlandı. Şimdi ise taşeron kadro şartları nelerdir merak ediliyor. Taşeron kadro şartlarını Google gibi arama motorlarında arayan binlerce işçi için araştırdık. İşte taşeron kadro şartları ve taşeron kesin liste hakkında merak edillenler...

TAŞERON KADRO ŞARTLARI NELERDİR?

Tşeron kadro şartları nelerdir:  Kadroya alınan taşeron işçiler emekli oluncaya kadar çalışma garantisi elde edecek.

Taşeron işçinin çalışma süresi sosyal güvenlik kurumundan emekli aylığı almaya hak kazanılan tarihe kadar olacak. Taşeron işçilerin yalnızca devlet memurluğu ile bağdaşmayan suçlar işleme durumunda işten çıkartılacak. Eski düzenlemede ise 3 yıllık sözleşme yenileme döneminde taşeron işçinin işten çıkarılma durumu vardı.

18-03/28/taseron-kadro-1.jpg

TAŞERON KADRO 35 YAŞ SINIRI KALKTI

Ayrıca taşeron işçilerin kadroya alınmasında 65 yaşını doldurmamış olmak ve emekli olmamak şartı aranacak. Eski düzenlemede 35 yaş üzerinde taşeron işçi kamuda kadroya geçemiyordu. Ayrıca yazılı ve sözlü sınavdan geçenler için ayrı ayrı 'pozisyon vizesi' verilecek. Dolayısıyla yer değiştirme olmayacak. 'Özel sözleşmeli personel'modelinde çalıştırılanlar devlette 4-C'lilerin haklarından yararlanacaklar. İşte Maliye Bakanlığı'nın uygulamayı planladığı düzenlemenin detayları:

TAŞERON İŞÇİLERE ÖZEL SÖZLEŞMELİ PERSONEL MODELİ

Taşeron işçiler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair hükümlerine tabi olmayacak. Yeni bir sözleşmeli personel çalıştırılma modeli olacak. Bu modelde personelin seçiminde aranacak şartlar ve uygulanacak sınav, ödenecek ücret, üç yılı geçmemek üzere yapılacak sözleşme süreleri, sözleşme usul ve esasları ile diğer hususlarBakanlar Kurulu tarafından belirlenecek.

TAŞERON KADRO HANGİ KAMU KURUMLARINI KAPSAYACAK?

Taşeron işçi düzenlemesi, Genel ve özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, sosyal güvenlik kurumları ile bunlara bağlı döner sermayeli idareler, İl özel idareleri ve belediyeler ve bağlı kuruluşları, özel kanunlarla kurulan diğer kamu kurum ve kuruluşları kapsayacak.

TAŞERON KADRO HANGİ İŞLERİ KAPSAYACAK ASIL İŞÇİ YARDIMCI İŞÇİ AYRIMI VAR MI?

Kamu İhale Kanunu ve diğer ilgili kanunlar kapsamında ve asıl işveren alt işveren ilişkisinin kurulduğu 'personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında' yer alan asıl ve yardımcı işleri kapsayacak, Süreklilik arz eden ve 12 ay süren hizmetlere ilişkin işler ile ihale dokümanında personel sayısının belirlendiği işleri kapsayacak.

HANGİ TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINACAK, TAŞERON KADRO ŞARTALRI NELER?

- Kurum ve iş açısından kapsamda olunan kurumlarda çalışanları,

- Tasarının TBMM'ye sevk edildiği tarih itibarıyla çalışanları,

- Kapsamdaki idarelerde 1 Kasım itibarıyla da çalışanları,

- Yaş hariç devlet memurluğuna atanmak için öngörülen genel şartları taşıyanları,

- Emekli aylığı almaya hak kazanmamış olanları,

- 65 yaşını doldurmamış olanları,

- Haftalık çalışma saatinin tamamında idareye ait işyerlerinde çalışanları,

- Dava açma dahil her türlü haklarından feragat etmiş olanları,

- Yapılacak yazılı ve veya sözlü sınavda başarılı olanları,

- Devletin güvenliğine karşı suçlar ile Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlarla ilgili olarak hakkında herhangi bir soruşturma veya kovuşturma bulunmayanları kapsayacak.

18-03/28/taseron-kadro-2.jpg

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN ÖNGÖRÜLEN İSTİHDAM TÜRÜ

- Özel Sözleşmeli Personel unvanlı pozisyona atanacak.

- İhale hak edişlerinin ödendiği bütçe, teşkilat ve birimde istihdam edilecek.

- Bu istihdamın usul ve esasları ile haklar ve yükümlülüklere ilişkin Bakanlar Kurulu kararıyla düzenleme yapılacak.

- Sözleşme dönemi üçer yıllık periyotlar olarak düzenlenecek.

- Sosyal güvenlik yönünden 4/a'lı olacak.

- Memur sendikaları kapsamında toplu sözleşme hakkı bulunacak

696 SAYILI KHK NELERİ İÇERİYOR? 

696 sayılı KHK'ya göre taşeron işçiler, on gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvurabilecek.

OHAL kapsamındaki 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak.

Olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı KHK kapsamında taşeron işçiler, sürekli işçi kadrosuna geçebilmek için yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınacak. Sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç 90 gün içinde sonuçlandırılacak.

Olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı KHK'ya göre taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçebilmesinde, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak şartı yer alacak.

18-03/28/taseron-kadro-3.jpg

TAŞERONKESİN LİSTESİ

TAŞERONA KADRO SINAV SONUÇLARINI AÇIKLAYAN KURUMLAR

İçişleri Bakanlığı

Ulaştırma Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK

Dışişleri Bakanlığı

Konya Orman Genel Müdürlüğü

İzmir Valiliği

İŞKUR

Diyanet İşleri Başkanlığı

İŞKUR TAŞERON KADRO SINAV SONUÇLARI

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) taşeron işçilerin kadro sınav sonuçlarını açıkladı. Türkiye İş Kurumunun internet sitesinden yayımlanan duyuru ile İŞKUR Genel Müdürlüğü bünyesinde aşçı, güvenlik hizmetleri ve temizlik hizmeti personellerinin sınav sonuçları açıklandı.Taşeron işçilerin sürekli kamu işçisi statüsüne alınması kapsamında yapılan sözlü sınavda adayların tamamı başarılı oldu. Sınava katılan 98 aday başarılı sayılarak kadroya geçme hakkı kazandı.

İŞKUR Genel Müdürlüğünde daimi işçisi olma hakkını kazanan taşeron işçilerin isim listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.Türkiye İş Kurumunun internet adresinden yayınlanan bu duyuru tebligat yerine geçecek olup, ilgilere ayrıca tebligat yapılmayacağı vurgulandı. Taşeron işçiler 2 Nisan 2018 tarihinde toplu olarak kadroya geçecekler. 2018 Taşeron kesin listesi  ve taşeron kadro sonuçlar sınav yapar her kurumun resmi internet sayfasında duyurulmaya başlandı. 

KARAYOLLARI TAŞERON KADRO SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından taşeron işçilerin kadroya geçiş sınav sonuçları açıklandı. Karayolları Genel Müdürlüğü KGM bünyesinde çalışan taşeron işçilerin 696 sayılı KHK hükümlerine göre sürekli işçi kadrosuna geçebilmeleri için yapılan sınav sonuçları belli oldu.

KGM taşeron işçilerinden sürekli işçi sınavına girmeye hak kazanan adayların kesin listeleri 3 Mart 2018 tarihinde Bölge Müdürlükleri tarafından yayınlanmıştı. Bölge Müdürlüklerinden ilan edilen kesin listelerde adı soyadı bulunan ve sınava girerek başarılı olan ve olmayanların isim listeleri yayınlandı.Kesin listelerde adı bulunmasına rağmen kadro hakkından yararlanmak için gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların isim listesi de açıklandı. Sınavda başarısız olan taşeron işçiler ile başvuruları red edilenler 20-21 Mart 2018 tarihleri arasında başvuru yaptıkları bölge müdürlüklerine itiraz edebilecekler.

KGM taşerona kadro sınavında başarılı olanlar açmış oldukları davalardan feragat ettiklerine dair mahkeme şerhini taşıyan belge veya feragat beyanını içerir mahkemece onaylanmış duruşma tutanağı veya feragat nedeniyle davanın reddine dair kararın onaylı örneğini ve/veya icra takiplerinden feragat ettiklerine dair feragat dilekçesinin takip dosyasına sunulduğunu gösteren belgenin aslı veya onaylı sureti veya feragat nedeniyle icra takip dosyasının işlemden kaldırıldığına dair İcra Müdürlüğü kararının aslı veya onaylı suretini idareye ibraz edecekler.

TAŞERON KADRO SÜRECİ NASIL İŞLEYYECEK?

Başvuruların ardından, Tespit Komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanının 12 Ocak-20 Şubat, ilana itirazların 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat-2 Mart, sınavın gerçekleştirilmesinin 3-22 Mart, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarih aralıklarında yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan geçmeden topluca işçi kadrolarına geçirilecek.




İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN