2018 Türk Telekom personel alımı | İŞKUR - Türk Telekom, 2 bin 500 istihdamı hangi alanlarda yapacak

2018 Türk Telekom personel alımı | İŞKUR - Türk Telekom, 2 bin 500 istihdamı hangi alanlarda yapacak

2018 yılında Türk Telekom 2500 personel alımı yapacağını duyurdu. Bu duyurudan sonra Türk Telekom, 2 bin 500 istihdamı hangi alanlarda yapacak sorusu sorulmaya başlandı. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya Türk Telekom'a 2500 personel alımı yapılacağını ifade etti. Uzunkaya'nın yaptığı açıklamada Türk Telekom, 2 bin 500 istihdamı hangi alanlarda yapacak sorusununda ipuçlarını verdi. İŞKUR ve 2018 Türk Telekom personel alımı ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde.

2018 Türk Telekom personel alımı hakkında açıklama geldi. Türk Telekom personel alımında habgi şartlar aranacak?   Türk Telekom, 2 bin 500 istihdamı hangi alanlarda yapacak? soruları bugünün gündemine düştü. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya Türk Telekom'un 2500 personel alımı yapacağını açıkladı. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya açıklamalarında Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany’nin katılımıyla İstihdam İşbirliği İmza Töreni'nin yapıldığını ifade etti. Bu açıklamalardan sonra vatandaşlar 2018 yılı içinde Türk Telekom'a personel alımında hangi yolların izleneceğini merak etmeye başladı. Türk Telekom - İŞKUR protokolünde Personel alımı ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde.

2018 Türk Telekom personel alımı yapacak.  Türk Telekom, 2 bin 500 istihdamı hangi alanlarda yapacak? sorusu Cafer Uzunkaya'nın Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany ile yaptıkları anlaşmayı açıklaması ile birlikte sosyal medyaya düştü. Bu kapsamda Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Cafer Uzunkaya açıklamalarında yapılan işbirliği çerçevesinde Türk Telekom bünyesinde 2 bin 500 personel alımı yapılacağını ifade etti. Bu konu hakkında Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve İŞKUR tarafından yapılan paylaşımın detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

18-03/27/turk-telekom-personel-alimi.jpg

TÜRK TELEKOM'A 2 BİN 500 PERSONEL ALINACAK

Yapılan açıklamalarda işbirliği hakkında "Bakanımız @jsarieroglu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Müdürümüz @CaferUZUNKAYA, Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany’nin katılımlarıyla İstihdam İşbirliği İmza Töreni yapıldı" ifadelerine yer verildi. Daha sonra ise bir paylaşım daha yapılarak Türk Telekom bünyesinde 2500 tekniker alımının yapılacağı ifade edildi. Ancak alımların ne zaman yapılacağı hakkında henüz net bir bilgi verilmedi. İlan yayımlandığında anlık olarak haberdar olup ilan yayımlanır yayımlanmaz cebinize gelmesini isterseniz uygulamamızı indirebilirsiniz.

TÜRK TELEKOM PERSONEL ALIMINDA ARANAN ŞARTLAR

İki yıllık meslek yüksek okullarının Türk Telekom tarafından belirlenen bölümlerinden mezun olmak, 30 yaşını aşmış, askerlikle ilişkisi olmayan, sürücü belgesine sahip ve aktif şekilde araç kullanabilen kişiler arasından Türkiye’nin her yerinde yapılacak sınav ve mülakatlar sonunda alım yapılacak.

BU YIL TÜRK TELEKOM'DA İSTİHDAM 2017'DEN GERİ KALDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türk Telekom-İŞKUR protokolünde yaptığı konuşmada “Yeni oluşturduğumuz teşvik uygulamalarımızla istihdam performansımızı 2017’nin üzerine çıkaracak bir sonuca 2018’de ulaşacağımıza inanıyoruz. İmalat sanayi ve bilişim bu dönemde öncelikli sektörlerimiz.” dedi. Geçen hafta istihdam paketinin Meclis Genel Kurulunda kabul edildiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla uygulamaya konulacağını ifade eden Sarıeroğlu, şunları söyledi: “İş başa eğitim programlarında geçmişte 3 ay olan programlar imalat ve bilişim sektöründe 6 ay olarak uygulanıyor. İstihdam dostu politikalarımızda çalışmalar sürüyor. Gençlerin istihdamında güçlü artışlar sağlandı. İş başı eğitim programlarına katılanları istihdam eden iş yerlerine 30 ile 42 ay arasında değişen prim desteğine devam edeceğiz. Artı 2 istihdam hedefimizle yolumuza devam ediyoruz.

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya da 2002’de sadece 2 bin 497 kişi için eğitim programı gerçekleştirilirken, geçen yıl 508 bin 851 aktif işgücü programı katılımı sağlandığını ifade etti.

Türk Telekom ve İŞKUR arasındaki işbirliği protokolü Ankara’da düzenlenen törenle imzalandı. 2 bin 500 teknikerin Türk Telekom tarafından işe alımını kapsayan imza törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı.

TÜRK TELEKOM VE İŞKUR ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom ile İŞKUR arasında İşe Alım Protokol Sözleşmesi imzalandı.

Doany: “Telekom sektöründe en büyük istihdamı sağlayan şirketiz”

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, imza töreninde yaptığı konuşmada, tüm dünya işsizlikle nasıl mücadele edileceği konusunda büyük tartışmalar içerisindeyken Türk Telekom ve İŞKUR olarak güçlerini birleştirdiklerini ve ülkemizin istihdamına önemli bir katkı sunduklarını ifade etti. 

Türk Telekom’un, Türkiye’nin stratejik öneme sahip lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi olduğunu belirten Doany, “2005’ten bu yana 30,7 milyar TL yatırım yapan Türk Telekom, 34.502 çalışanıyla da telekom sektöründe en büyük istihdamı sağlayan şirkettir” dedi. 

Türk Telekom olarak 41,7 milyon aboneye hizmet vermenin gurur ve sorumluluğunu taşıdıklarının altını çizen Doany, “Türkiye’nin en büyük şirketlerine hizmet sunuyor, ülkemizin kalkınması için en yenilikçi bilgi ve iletişim teknolojilerini vatandaşlarımızla ve kurumlarla buluşturuyoruz. Bu bilinç ve sorumlulukla, 2017’de müşteri deneyimini mükemmelliğe taşıma yolculuğu olarak tanımladığımız EMPATİ programını başlattık. Amacımız, her bölge, saha ve iş biriminin müşterilerimize çok daha kaliteli hizmet sunabilmesini sağlamak ve Türk Telekom’un ürün ve servislerinden ülkemizde çok daha fazla insanımızın faydalanmasına imkân tanımak. Bugün İŞKUR ile imzaladığımız protokolle beraber Türk Telekom bünyesine 2 bin 500 nitelikli tekniker alacağımızın müjdesini sizlerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı. 

Yapılan açıklamada; önümüzdeki 5 aylık dönemde belli kriterlere sahip 2 bin 500 teknikeri Türkiye’nin dört bir yanında işe alacaklarını vurgulayan Doany, “Bu sayede, umut ediyoruz ki vatandaşımıza ve kurumlarımıza çok daha kaliteli bir hizmet deneyimi sağlayacağız. Türk Telekom olarak ülkemize katkı sağlamaya, istihdam oluşturarak sürdürülebilir kalkınma modelleri oluşturmaya ve müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN