2019 Sandık görevlisi ücretleri ne kadar? YSK sandık görevlisi nasıl olunur?

2019 Sandık görevlisi ücretleri ne kadar? YSK sandık görevlisi nasıl olunur?

2019 Sandık görevlisi ücretleri ne kadar? YSK sandık görevlisi nasıl olunur? 31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala seçimde görev alacak kişiler ücretlerin ne kadar olduğunu merak ediyor. Sandık görevlisi ücretleri ve "Sandık görevlisi nasıl olunur?" sorusunun yanıtı ve detaylı açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

"2019 Sandık görevlisi ücretleri ne kadar?", "Ücretler ne zaman nasıl alınır?", "YSK sandık görevlisi nasıl olunur?" sorularının yanıtını sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinde sandık görevlisi olacak kişilere YSK tarafından ödenecek ücretler belli oldu. YSK'nın 9 Ocak 2019 tarihinde yayımladığı karara göre en yüksek seçim görevlisi ücreti 261 lira olarak belirlendi. Sandık görevlileri, seçime görevli oldukları okullarda katılacağı için, E-Devlet üzerinden seçmen sorgulama ekranını kullanarak nerede görevli olacağı okulu ve sandığı görebilecek. İşte Sandık görevlisi ücretleri ve nasıl görev alınacağına dair detaylar ve son dakika seçim haberleri...

SANDIK GÖREVLİSİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

YSK sandık görevlisi sorgulama sayfası Yüksek Seçik Kurulu resmi sitesinde erişime açıldı. Hangi okulda, seçimde hangi sınıfta görev yapacağını öğrenmek isteyenler ysk.gov.tr adresinde TC şifresi ile sorgulama yapacaklar.

YSK SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLA (SANDIK GÖREVLİSİ SORGULAMA EKRANI)

19-03/08/sandik-gorevlisi-ucreti.jpg

SANDIK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

İnternet üzerinden sandık kurulu görevlisi olmak için başvuru yapılabiliyor. YSK resmi sitesine girerek sandık görevlisi olmak adına kendi başvurunuzu hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız halinde başvurunuz kabul edilecektir. Bundan sonraki süreçte yapılacak bilgilendirmelerle sonucu öğrenebilirsiniz.

Aşağıda belirtilen alanlarda görevli olmayan kişiler sandık görevinde olabilmektedir.

*İdare amirleri, zabıta amir ve memurları

*Askeri Ceza Kanunu’nun 3. Maddesinde yazılı (sivil memurlar da dahil) askeri şahıslar

*Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar

Görev alacak kişilere verilecek ücretlerde ise kurs verilen sandık kurulu başkanına 3, memura 2, siyasi parti üyelerine 1 adet gündelik ödenecek.

Buna göre; erken seçimde görev alacak sandık kurulu başkanı eğitim alırsa 306 lira (3 günlük), sandık görevlileri eğitim alırsa 186 lira (2 günlük) ücret ve bina sorumluları eğitim alırsa 306 lira (3 günlük) alacak.

19-03/08/sandik-gorevlisi-ucreti-1552029904.jpg

SANDIK BAŞKANI NASIL OLUNUR VE ÜYE GÖREVİ ALMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Erken seçim kararının ardından sandık başında görev alarak ek ödeme almak isteyen başta memurlar olmak üzere her kesimden insanın sağlaması gereken belli başlı kurallar vardır. Sandıklarda görev almak isteyenlerin yapacağı iş ve işlemler ilgili kanunun yönetmeliği ile belirlenmiştir. YSK tarafından belirlenen kişilerce sandık başında seçmene yardımcı olmak için görevlendirilen sandık görevlileri usulüne uygun olarak bu görevi yerine getirdikleri takdirde hükümet tarafından seçimden önce belirlenen ücretin sahibi olurlar. Ek gelir olarak görülen ve seçim gününü boş geçirmek istemeyenlerin gönüllü olarak başvurabildiği bu görevi almak için YSK'nın belirlediği koşulları sağlamak gerekiyor.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NEREDEN ALINACAK?

Seçimlerde sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapanlar ile seçim işlerinde görevlendirilenlere yapılacak tüm ödemeler, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan protokol doğrultusunda, ilçe seçim kurulu başkanlığı tarafından Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla yapılacak, elden ödeme yapılmayacak.

2019 SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

YSK'nın 9 Ocak 2019 tarihinde yayımladığı karara göre en yüksek seçim görevlisi ücreti 261 lira olacak. YSK'ya başvurularını yapan adayların görev yerleri belli olurken, eğitimlere başlandı. İşte, görevlilerin alacağı sandık görevlisi ücretleri;

A) YÜKSEK SEÇİM KURULU

* Başkan ve Üyeler 261,00 TL

* Siyasi Parti Temsilcileri ve Birinci Derecede Sorumlu Görevliler (Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı) 130,00 TL

* İkinci Derecede Sorumlu Görevliler (Şube Müdürü, BİM Müdürü, BİM Koordinatörü Seçim Uzmanı, Seçim Uzman Yardımcısı, 126,00 
Mali Hizmetler Uzmanı,) TL

* Üçüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Şef, Çözümleyici, Programcı, İstatistikçi, Mühendis,) 124,00  TL

* Dördüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, Memur, Teknisyen, Dağıtıcı Sekreter, Santral Memuru, Bilgisayar İşletmeni, Arşiv Memuru) 121,00  TL

* Şoför, Hizmetliler, Bekçi ve Diğer Personel 115,00 TL

* Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 110,00 TL

19-03/08/sandik-gorevlisi-1552029944.jpg

B) İL VE İLÇE SEÇİM KURULLARI

* Başkanlar ve İl Seçim Kurulları Üyeleri 130,00 TL

* İlçe Seçim Kurulları Üyeleri 115,00  TL

* Seçmen Kütük Bürosu Müdürleri 126,00 TL

* Seçmen Kütük Bürosu Zabıt Katipleri 121,00 TL

* Seçmen Kütük Bürosu Hizmetlileri 115,00 TL

* Askı Yeri Görevlileri 110,00 TL

* Memurlar (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 110,00 TL

* Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 110,00 TL

* Hizmetliler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 110,00 TL

C) SANDIK KURULLARI

* Başkan 124,00 TL

* Üye 115,00 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN