679 sayılı KHK ihraç edilen polislerin listesi | İsim isim ihraç listesi ve görevleri 06.01.2017

679 sayılı KHK ihraç edilen polislerin listesi | İsim isim ihraç listesi ve görevleri 06.01.2017

679 sayılı KHK ile ihraç edilen polislerin tam listesi belli oldu. Resmi gazetede yayınlanan listeye göre binlerce polis FETÖ bağlantısı nedeniyle Emniyet'ten ihraç edildi. 6 Ocak 2017 tarihli 679 sayılı KHK ile en çok Emniyet teşkilatında ihraçlar yaşandı. İşte ihraç edilen polislerin isim listesi...

679 sayılı KHK ile binlerce memur ihraç edildi. En çok ihraçların yaşandığı ikinci kurum Emniyet oldu. Binlerce polis KHK ile ihraç edildi. İhraç edilen emniyet personeli ve polislerin listesi belli oldu. İşte 6 Ocak 2017 tarihli 679 sayılı KHK ile yapılan düzenlemeler ve iharçlarla ilgili son dakika haberler...

İHRAÇLAR KARARNAMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 2 Ocak'ta toplanan Bakanlar Kurulu'nda alınan kararlar doğrultusunda 679 sayılı KHK, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. 3 kararnameden biri olan 679 sayılı HKK'da kamu kurum ve kuruluşlarından yapıan ihraçlar yeraladı. FETÖ ile mücadele kapsamında terör örgütüyle bağlantısı olduğu belirlenen kamu personelinin görevine son verildi. Binlerce ihraç edilen memurlar arasında polisler ikinci sırada yer aldı. Resim Gazetede ihraç edilenlerin listesi de yayınlandı. 

Kararnameye göre, kamu personeline ilişkin tedbirler kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan bazı kişiler kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarıldı.

Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak ve haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek.

Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğünden 2'si 2. sınıf, 14'ü 3. sınıf, 37'si 4. sınıf emniyet müdürü, 108'i emniyet amiri, 47'si başkomiser, 202'si komiser, 562'si komiser yardımcısı, 91'i başpolis, bin 592'si polis, 7'si çarşı ve mahalle bekçisi ve 25'i sivil personel olmak üzere 2 bin 687 emniyet teşkilatı mensubu meslekten ihraç edildi.

Kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alınacak. Bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecekler ve bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekler.

Söz konusu kişilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak. Bunların silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilecek ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecek.

Özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak bu kişiler hakkında bakanlıkları ve kurumlarınca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulacak ve ilgili birimlerce pasaportlar iptal edilecek.

Kamu görevinden çıkarılanlar, varsa uhdelerinde taşıdıkları büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamayacaklar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacaklar.

679 sayılı KHK ile ihraç edilen polislerin listesi belli oldu. Resmi gazetede yayınlanan listeye göre binlerce polis FETÖ bağlantısı nedeniyle Emniyet'ten ihraç edildi. 6 Ocak 2017 tarihli 679 sayılı KHK ile en çok Emniyet teşkilatında ihraçlar yaşandı. İşte ihraç edilen polislerin isim listesi...

Öte yandan Adalet Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Aile Bakanlığı ile BDDK, YSK, Danıştay gibi kurum ve kuruluşlardan yapılan ihraçlrın listesi de açıklandı. Haberimiden tüm ihraç listelerine ulaşabilir detaylı şekilde inceyeyebilirsiniz. 

Daha önce de FETÖ ve PKK ile mücadele kapsamında yayınlanan KHK'larla binlerce kişi memurluktan ihraç edilmişti. Aşağıdaki linke tıklayarak tüm ihraç haberlerine ve ihraç listelerine ulaşabilirsiniz. 

TÜM İHRAÇ HABERLERİ İÇİN TIKYANIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN