679 sayılı KHK ile ihraç edilen akademisyenler tam listesi | 6 Ocak 2017 679 sayılı KHK

679 sayılı KHK ile ihraç edilen akademisyenler tam listesi | 6 Ocak 2017 679 sayılı KHK

679 sayılı KHK kanunu ile hangi akademisyenler görevinden ihraç edildi? Dün resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren 679 sayılı KHK (kanun hükmündeki kararname) ile birlikte birçok akademisyen bağlı bulundukları görevlerden ihraç edildi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında başlatılan kamuda FETÖ temizliği çalışmaları yeni kararnameler ile devam ediyor. Peki, hangi üniversiteden hangi akademisyen ihraç edildi? Ayrıntılar haberimizde.

679 sayılı KHK ile kaç akademisyen ihraç edildi? İhraç edilen akademisyenlerin isim listesi ve ihraç edildikleri üniversite isimlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. OHAL kapsamında devam eden kamuda FETÖ temizliği çalışmaları devam ediyor. 6 Ocak 2017 tarihli 3 yeni KHK ile toplamda 8 bin 399 kamu perosnelinin bulundukları görevlerle ilişkileri kesildi. Hangi üniversiteden kaç akademisyen ihraç edildi ve ihraç edilenlerin isim listesi ne? Ayrıntılar ve tüm gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. 

679 SAYILI KHK İLE HANGİ AKADEMİSYENLER İHRAÇ EDİLDİ?

679 sayılı KHK ile FETÖ bağlantısı nedeniyle birçok akademisyenin görevine son verildi. Kamuda paralel olarak yapılanan FETÖ'cü kadrolanmaya karşı OHAL kapsamında başlatılan temizlik 6 Ocak'ta yayınlanan 3 yeni KHK ile devam ediyor. 679 sayılı KHK itibariyle üniversitelerde görev yapan 649 akademisyen ihraç edildi.  İhraç edilen akademisyenler ile üniversitelerin idari çalışanlarının listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

679 SAYILI KHK İLE İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER LİSTESİ | TIKLAYIN

Kamuda devam eden FETÖ temizliğine 679 sayılı KHK'nın resmi gazetede yayınlanması ile devam edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve diğer kurumlardan ile birlikte üniversitelerin akademik kadroları ve idari yapılarına yönelik ihraçlar da gerçekleşitirildi. FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesi ile toplamda 8 bin 399 çalışanın ihracına karar verildi. 

KARA HARP’İN ÖĞRENCİ ALIM ŞARTI DEĞİŞTİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlanan Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları ile Astsubay Meslek Yüksek okullarında öğrenci alım şartları değişti. Buna göre kadın adaylar bu yıl sadece Kara Harp Okulu’na başvuruda bulunabilecekler.ÖSYM’nin yayımladığı 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYS) Kılavuzu’nda Milli Savunma Üniversitesi’nin öğrenci alım şartları da yer aldı.  Geçen yıl harp okullarına ve astsubay meslek yüksekokullarına kadın ve erkek adaylar başvurabiliyordu. Bu sene yapılan değişiklikle kadınlar sadece kara harp okuluna başvurabilecek. 

ASTSUBAY OKULLARI DA ALMAYACAK

Kılavuzda Kara Harp Okulu başlığı altında “Başvuru koşulları bayan ve erkek adaylar için aynıdır” ifadesine yer verildi.  Deniz ve Hava Kuvvetlerinde ise “Deniz, Hava Harp Okuluna sadece erkek adaylar alınacaktır” denildi.Kara, Deniz ve Hava Astsubay Meslek Yüksekokullarına da kadın adaylar başvuramayacak. Geçen yıl meslek yüksekokullarının tamamında başvuru şartı “aday olmak isteyenler” şeklinde düzenlenirken bu yıl üç okulda da “Kara, Hava, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokuluna sadece erkek adaylar başvuru yapabilmektedir” denildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN 838 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Yayınlanan kanun hükmündeki kararname ile devam eden kamudan memur ihracı sürecinde Sağlık Bakanlığı'ndan dün itibariyle 838 memurun ihraç edildiği duyuruldu. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarından ihraç edilenler kimler? İsim listesi ve görevlerine verdiğimiz linkteki galeriden ulaşabilirsiniz.

OHAL kapsamında çıkarılan 679 sayılı KHK ile Adalet Bakanlığı'ndan bin 699 personel FÖTE ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle ihraç edildi. Daha önce de binlerce hakim ve savcının ihraç edildiği Adalet Bakanlığı'nda son kararname ile görevden uzaklaştırılanların sayısı Emniyet'ten sonra ikinci sırada yer aldı. İşte bakanlıkta görevden uzaklaştırılanların tam listesi.

OHAL kapsamında çıkarılan 679 sayılı KHK ile Adalet Bakanlığı'ndan iharç edilenlerin listesi belli oldu. Diyanet'ten 135, Emniyet'ten 2 bin 687 personel ihraç edildi. 679 sayılı KHK ile Danıştay'dan 8 kişi ihraç edildi.

679 sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 83 dernek kapatıldı.

SANAL DÜNYAYA POLİS GÖZALTISI

680 sayılı KHK ile sanal dünyaya polis gözaltısı geldi. Buna göre polis, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapmaya yetkili olacak. Erişim, yer ve içerik sağlayıcılar talep edilen bu bilgileri kolluğun bu suçlarla mücadele için oluşturduğu birime bildirmekle yükümlü olacak.

KAYIP ÇOCUK DÜZENLEMESİ

Kaybolan çocukların bulunması amacıyla polis, sulh ceza hakiminin ya da gecikmesinde sakınca bulunan hallerde mülki idare amirinin yazılı ya da sonradan yazılı hale getirilmek üzere sözlü emri ile kayıp çocuğa ya da başkasına ait olmakla birlikte kayıp çocuk tarafından kullanılan her türlü banka hesap hareketlerini talep edebilecek, telekomünikasyon yoluyla iletişimini denetleyebilecek ve sinyal bilgilerini değerlendirebilecek. Bir aylık bu karar bir defaya mahsus bir ay daha uzatılabilecek.

ELE GEÇEN SİLAH POLİS VE ASKERE

Terör ya da örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen ya da kaçakçılık suçları kapsamında el konulan, milli savunma ya da iç güvenlik hizmetleriyle doğrudan ilgili silah, mühimmat, araç ve gereç ile sarf malzemesinin delil olarak saklanmasına gerek bulunmaması halinde bunlar TSK, Emniyet, Jandarma ya da Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis edilebilecek. Bu tahsis bölgenin en büyük mülki amiri tarafından soruşturma evresinden hakim ya da kovuşturma evresinde mahkemeden talep edilebilecek.

Askerlik hizmetinin gerektirdiği görev ve yükümlülükleri yerine getirme konusunda gayret ve çalışmaları sonucu emsalleri arasında üstün başarı gösteren erbaş ve erlerden, muvazzaf askerlik hizmetleri boyunca, disiplin amiri, disiplin kurulu veya mahkemelerden herhangi bir ceza almamış olanlara 3 gün fazla izin verilecek.

AT YARIŞLARI VE ŞANS OYUNLARI VARLIK FONU’NA

At Yarışları Hakkında Kanuna eklenen hükümle at yarışları düzenleme, yurt içinde ve yurt dışından müşterek bahis kabul etme hak ve yetkilerine ilişkin lisanslar, 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonuna verildi. Yine piyango, Hemen-Kazan, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto oyunları ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunlarına ilişkin lisanslar da Varlık Fonuna devredildi.

KHK’lara göre:

-63 kurumdan 8.390 kişi kamudan ihraç edildi.

-Çeşitli kurumlardan çok sayıda kişi de göreve iade edildi.

-Daha önce kapatılan 11 gazete 679 numaralı kararname ile yeniden açıldı.

-Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 83 dernek kapatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN