Firari Paralelci Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ABD’de rektör oldu!

Firari Paralelci Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ABD’de rektör oldu!

FETÖ’nün kapatılan en büyük eğitim kurumu Fatih Üniversitesi’nin firari rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, ABD’deki örgüt üniversitesi North American’ın rektörü oldu.

KENAN BUTAKIN

FETÖ’nün en büyük eğitim kurumu olan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Fatih Üniversitesi’nin firari eski rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, örgütün Texas’ta bulunan North American Üniversitesi’nin rektörü oldu. Son olarak İzmir’de açılan FETÖ davasında hakkında yakalama kararı bulunan Tekalan için, bazı kamu arazilerinin örgüt mensuplarına değerinin altında satılması ve haksız kazanç elde etmesi gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmıştı.

Soruları sızdırılan 2010 KPSS’de örgüt üyelerine soruları dağıttığı da belirlenen Tekalan’ın, 56 yaşındayken 2010 yılı Akademik Lisansüstü Sınavı’nda (ALES) 100 sorudan 96 soruyu doğru cevaplayarak derece yaptığı da belirlendi. Tekalan’ın, bu sorulara da eriştiği ve deşifre olmamak için 4 soruyu cevaplamadığı da iddia edildi. İçişleri Bakanlığı’nın, terörden arananlar listesinde firari 37 FETÖ mensubu içerisinde yer alan ve bir dönem FETÖ’nün Türkiye imamlığını yapan Tekalan’ın yakalanmasına yardımcı olanlara 750 bin lira ödül verilecek. Bylock kullanıcısı olduğu da belirlenen Tekalan, 2010 KPSS soruşturmasının ardından Fransa’nın başkenti Paris’e kaçmış ve oradan da ABD’ye gitmişti.

FETÖ’YE WASHİNGTON KALKANI

Adalet Bakanlığınca FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e ilişkin ABD’ye gönderilen iade dosyaları ve geçici tutuklama talebinin henüz mahkemelere gönderilmediği ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye’nin girişimlerine rağmen ABD, Gülen’in iadesi ve geçici tutuklama talebine ilişkin adım atmadı. Gülen’e ilişkin ABD’ye gönderilen 4 ayrı iade dosyası ve 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle ilgili geçici tutuklama talebinin, ABD Adalet Bakanlığınca ilgili mahkemelere henüz iletilmediği ortaya çıktı. Bakanlık yetkilileri, dosyaların kararı verecek yerel mahkemelere ulaştırılmadığını belirtti. 15 Temmuz’un ardından Fetullah Gülen’in ABD’den iadesiyle ilgili süreç başlatılmış, Adalet Bakanlığı 19 Temmuz 2016’da ABD’ye Gülen hakkında 4 ayrı iade dosyası göndermişti. 10 Eylül 2016’da ise örgüt başının 15 Temmuz darbe teşebbüsü nedeniyle geçici tutuklama talebi de ABD Adalet Bakanlığına gönderilmişti. ABD’den 22-23 Ağustos 2016’da Ankara’ya bir heyet gelmiş, Adalet Bakanlığı yetkilileri iade dosyasıyla ilgili ayrıntıları ve mevcut delilleri heyete anlatmıştı. Daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki bir heyet de 27 Ekim 2016’da ABD’ye gitmiş, Bozdağ, ABD’li mevkidaşı Loretta Lynch ile Washington’da bir araya gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN