7 ilden PÖH'ler yola çıktı

7 ilden PÖH'ler yola çıktı

TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı için, bugün yurdun dört bir yanında görevli olan PKK'nın korkulu rüyası PÖH'ler dualarla, kurbanlarla yola çıktı. Ordu, Muş, Van, İzmir, Ağrı ve Kocaeli'den Afrin'e giden PÖH'lerin hepsi gönüllü olunca aralarında kura çekildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de terör örgütü PKK/PYD'nin işgal ettiği bölgelere yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 33'üncü gününde hız kesmeden devam ederken, bugün yurdun dört bir yanından PKK'nın korkulu rüyası olan Polis Özel Harekat (PÖH) timleri de yola çıktı.

Ordu, Muş, Van, İzmir, Kocaeli, Ağrı ve Antalya'dan Mehmetçiğe destek vermek için Afrin'e doğru yola koyulan PÖH'ler, dua, tekbir ve kurbanlarla uğurlandı.

18-02/21/mus-1-1519228611.jpg

"HEPSİ GÖNÜLLÜ OLUNCA KURA ÇEKİLDİ"

Muş'ta görevli PÖH timleri için İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde düzenlenen uğurlama töreninde dualar edildi, kurbanlar kesildi. 

Vali Aziz Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, özel harekat polislerinin fedakarlıklarına dikkati çekti.

İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile bir süre önce yaptığı görüşmeye değinen Yıldırım, aralarında geçen konuşmayı "Emniyet Müdürümüze sordum, 'Bizim özel harekatçılarımızdan da Afrin'e giden var mı diye.' 'Var' dedi. 'Nasıl belirledik' dedim, 'Gönüllülük esasına göre' dedi. 'Peki gönüllü yeterince çıktı mı' dedim, 'Hepsi gönüllüydü kura çektik aralarında' dedi" sözleri ile aktardı.

ANTALYA'DAN 23 KİŞİLİK TİM

Antalya’da Özel Harekat Şubede görevli 23 kişilik tim, terör örgütleri Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere dualar eşliğinde yola çıktı. Özel harekat polislerine protokol tarafından baklava ikram edildi. Emniyet Müdürü Uzunkaya, kesilen kurban kanından Afrin’e gidecek olan özel harekatçıların alınlarına sürdü ve başarılar diledi.

18-02/21/antalya-1-1519228639.jpg

Uğurlamaya katılan bazı kadınların gözleri doldu.

BAYRAĞI ÖPEREK TESLİM ALDILAR

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda, 'Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alacak Polis Özel Harekat (PÖH) timinin, bölgeye uğurlanması için tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile Meşkure Şamlı Ortaokulu öğrencileri katıldı.

18-02/21/izmir-6.jpg

Öğrenciler, vatan sevgisini anlatan şiirler okuduktan sonra özel harekat polislerine Türk bayrağı teslim etti. Polisler ise öğrencilerden bayrağı öperek, teslim aldı. Göreve gitmeden önce yemin eden PÖH timi, dualar eşliğinde kurban kesilip, lokma dökülmesinin ardından uçakla yola çıktı.

ORDU'DA KURBANLAR KESİLDİ

Harekata katılacak 23 kişilik PÖH timi, görev yaptıkları Ordu'dan dualarla uğurlandı. Ordu Valiliği önünde düzenlenen uğurlama törenine Vali Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Özel Harekat Şube Müdürü Adil Emir, özel harekat polisleri ve Ordulular katıldı. Törende duygusal anlar da yaşandı. 

 Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün yaptırdığı duanın ardından kurban kesildi. Silah arkadaşları ve kendilerini uğurlayanlarla vedalaşıp, helalleşen polisler, otobüse binerek, dualarla Afrin'e yolcu edildi.

"BİZ BU TÜR VEDALARA ALIŞIĞIZ"

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli 22 kişilik tim için uğurlama töreni düzenlendi. Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki törende kurban kesilerek, dualar edildi.

 

Özel hareket polisi Murat Yılmaz'ın eşi Leyla Yılmaz, biri 4 yaşında diğeri 3 ay 6 günlük 2 oğlunun olduğunu belirterek, "Mutlu ve hüzünlüyüm. Her türlü duyguyu bir arada yaşıyorum. İnşallah sağ salim gidip gelmeleri için dua ediyorum. Rabbim, tüm Mehmetçiklerin ve polislerin yardımcısı olsun" diye konuştu.

Körfez ilçe Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Aynur Şöhretli de kardeşinin Afrin'e göreve gideceğini ifade ederek, "Kardeşimi uğurlamaya geldim. Gururluyuz. Yolları açık olsun. Allah'a emanet olsunlar. Sağ salim sevdiklerine kavuşsunlar. Kardeşim evli ve 3 çocuk babası. Biz bu tür vedalara alışığız" dedi.

AFRİN KARTALLARI, ALLAH'IN ASLANLARI

Van Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi Müdürlüğünde görevli 44 kişilik 2 tim, harekata katılmak üzere kesilen kurbanlar ve edilen dualar eşliğinde yola çıktı.

Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Vali ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, "Bu çetin mücadelede Allah yar ve yardımcınız olsun. Afrin kartalları, Allah’ın aslanları yolunuz bahtınız açık olsun. Sizler seçilmiş özel insanlarsınız ben eminim ve biliyorum ki emniyet teşkilatı özel harekat teşkilatı içerisinde şimdi bugün burada sizin yerinizde olmak isteyen binlerce on binlerce kardeşiniz meslektaşınız var. Bu yüce görevi Allah herkese nasip etmiyor. Sizlerle gurur duyuyoruz, Türkiye olarak Van olarak sizlerle gurur duyuyoruz, milletimiz dualarıyla sizlerledir" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN MEKTUPLU UĞURLAMA

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Mehmetçiğe Destek’ temalı program kapsamında onlarca öğrenci Afrin’deki askerlere moral ve destek amaçlı yazdıkları mektuplar ve şiirlerle İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Harekât Şube Müdürlüğüne Türk bayraklı konvoylarla gelerek ziyaret etti. Öğrenciler burada PÖH tarafından karşılandı.

Programın devamında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, Ağrı’dan Afrin’de yapılan operasyonlara katılacak olan polisleri uğurlamak ve destek vermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. 

18-02/21/agri-2-1519228690.jpg

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Mehmetçik için yazılan şiirler okundu. Okudukları mektup ve şiirlerle büyük beğeni toplayan öğrenciler Polis Özel Harekatçılar tarafından alkışlandı. Programda bazı asker çocukları da babaları ve tüm Mehmetçikler için yazdıkları şiiri okudu. Öğrenciler ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan tarafından mektuplar ve şiirler çiçeklerle birlikte Özel Harekat Şube Müdürüne teslim edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN