JÖH ve PÖH birlikleri TSK'nın emrine verildi

JÖH ve PÖH birlikleri TSK'nın emrine verildi

Polis Özel Harekat ile Jandaram Özel Harekat timleri, sınır ötesi operasyon olan Afrin Harekatı'na KHK ile yapılan düzenleme ile gönderildi. İçişleri Bakanlığı'na bağlanan ve sıkıyönetim, seferberlik ve savaş durumunda Bakanlar Kurulu kararıyla jandarma birlikleri ile Polis Özel Harekat timleri kuvvet komutanlığı emrine verilebiliyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nda daha önce uluslararası ve iç hukuk açısından görev yapmamalarının daha uygun olacağı değerlendirilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) birliklerinin, ihtiyaç doğması üzerine meskûn mahale doğru ilerleyen operasyonlarda görev almaları kararlaştırıldı.

KUVVET KOMUTANLIKLARININ EMRİNE VERİLDİ

Gazete Habertürk'ün haberine göre, OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile İçişleri Bakanlığı'na bağlanan jandarma birlikleri, ihtiyaç duyulması halinde sıkıyönetim, seferberlik ve savaş durumunda Bakanlar Kurulu kararıyla kuvvet komutanlıklarının emrine girebiliyor.

Genelkurmay Başkanlığı talep ederse İçişleri Bakanı onayıyla kendilerine verilen askeri görevleri de yapabiliyorlar. Bu konuda ilgili direktifler hazırlandı. Aynı şekilde PÖH'ler de kuvvet komutanlığı emrine verildi.

Meskûn mahal çatışma deneyimi ve eğitimi olan bu birlikler, daha çok terörden arındırılan bölgelerle asayişi sağlamada görev yapacak.

Daha önce de Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında; El Bab, Azez, Cerablus, Mare gibi şehirlerde iç güvenlik harekâtında kullanılan bu unsurlar görev yapmıştı.

KOMANDO EĞİTİMİNDEN GEÇİRİLDİLER

Güvenlik korucuları ise gönüllü olarak operasyon bölgesine gitmek istedi ve bu kapsamda komando eğitiminden geçirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN