700 sayılı KHK yayınlanacak mı? 699 sayılı son KHK maddeleri neler? Resmi Gazete ihraç listesi 2018

700 sayılı KHK yayınlanacak mı? 699 sayılı son KHK maddeleri neler? Resmi Gazete ihraç listesi 2018

700 sayılı KHK yayınlanacak mı? 699 Sayılı son KHK'da hangi maddeler var? Resmi Gazete'nin Mükerrer arşivinde yayınlanan son KHK'da Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değişiklikler yer alırken, ihraç listeleri yayınlanmadı. Ancak Başbakan Binali Yıldırım'ın TSK ve Emniyet'te binlerce ihracın olacağını açıklamasının ardından, 700 sayılı KHK ile ihraç listesinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak edilmeye başlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan son KHK'dan tüm detayları ve açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

700 sayılı KHK yayınlanacak mı? Son olarak Resmi Gezete'de 699 sayılı KHK'nın yayınlanmasının ardından ihraç listeleri merak edilmeye başlandı. Bugün yayınlanan son KHK'da ihraç listeleri yer almadı. Başbakan Binali Yıldırım, dün yapmış olduğu açıklamada özellikle TSK ve Emniyette ihraçların olacağını ifade etmişti. Bu açıklamanın ve 699 sayılı KHK'da yer almayan ihraç listelerinin 700 sayılı KHK'da yayınlanabileceği medyada konuşulmaya başlandı. Peki 700 sayılı KHK yayınlandı mı? Son KHK'da OHAL kalktı mı? Bedelli askerlik KHK'da var mı? İşte tüm bu soruların cevaplarına ve ayrıntılı bilgilere karar.com'dan ulaşabilirisniz. 

699 SAYILI SON KHK RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

OHAL kapsamında çıkarılan 699 nolu KHK'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçiş için düzenlemelere yer verildi. KHK ile Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nda değişikliğe gidildi. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı ile yardımcıları ve bakanlarının yemin etme usulü yeniden düzenlendi.  

Buna göre, seçilen Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanak, TBMM Genel Kurulunda Meclis Başkanı veya Geçici Başkan tarafından verilecek ve aynı birleşimde yemin töreni gerçekleştirilecek. Bu birleşim, birlikte yapılan Cumhurbaşkanı ve TBMM Genel Seçiminin ardından Meclis'in toplandığı ilk günü takip eden üç gün içinde gerçekleştirilecek.

SON KHK İÇİN TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanının ikinci oylamada seçilmesi veya sadece Cumhurbaşkanı seçiminin yapılması halinde yemin töreni, seçim sonuçlarının kesinleşmesini takip eden üç gün içinde yapılacak. TBMM toplantı halinde değilse derhal toplantıya çağırılacak.

Cumhurbaşkanı tarafından atanan Cumhurbaşkanı yardımcıları ve Bakanlar atanmalarını takip eden gün ant içecekler.

"Anayasa'da yapılan değişikliklere uyum sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nda değişiklik yapılamsı, 10/5/2018 tarihli ve 7142 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu'nca 14/62018 tarihinde kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verilen KHK'da değişiklik yapılan maddeler şöyle: 

18-07/06/01-1530910412.jpg

18-07/06/02-1530910419.jpg

İHRAÇ KHK'SI YAYINLANMADI

Binlerce ihraç ve OHAL sonrası terörle mücadelede zaafiyet olmaması için yapılacak yeni düzenlemelere yer verilek son KHK kamuoyunda merak uyandırdı. Başbakan Yıldırım'ın 6 Temmuz'da açıklanacağını duyurduğu ve "İhraçlar ağırlıklı olarak Emniyet ve TSK'dan olacak" sözleriyle ipucu verdiği KHK'nın gece yarısına doğru hala yayınlanmaması vatandaşların Resmi Gazete sitesine akın etmesine neden oldu. 

Resmi Gazete'nin internet sitesi 'resmigazete.gov.tr'de anlık ziyaretçi sayısı 100 bin bini aştı. On binlerce kullanıcının anlık olarak ziyaret ettiği sitede henüz beklenen ihraç KHK yayınlanmadı. Bu durum ziyaretçi akınına uğrayan sitenin zaman zaman yoğunluktan tıkanmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle ilgili düzenlemelerin yer aldığı 699 nolu KHK ise yayınlandı.

700 SAYILI KHK İLE İHRAÇ LİSTESİ  YAYINLANDI MI?

700 sayılı KHK henüz Resmi Gazete'de yayınlanmadı. Ancak çok sayıda kamu personelinin meslekten ihraç edildiği bildirildi. TSK ve diğer devlet kurumlarında da çok sayıda kamu personelinin ihraç listesinde olduğu öğrenildi. 700 sayılı KHK Resmi Gazete'de ilan edildiği anda karar.com'dan sizlerle paylaşacağız.

Dün gece yarısına doğru yayınlanan 699 nolu KHK ile Cumhurbaşkanı, yardımcıları ve bakanların yemin etme usülleri düzenlenirken 700 nolu KHK ile FETÖ ile bağlantılı çok sayıda kamu personelinin ihraç edildiği öğrenildi. Bugün yayınlanması beklenen ihraç kararnamesinde ihraç edilenlerin 9103'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nden olduğu belirtildi. TSK başta olmak üzere diğer devlet kurumlarından da çok sayıda kamu görevlisinin iharaç edildiği kaydedildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KHK AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım, "Sizin göreviniz pazartesi itibariyle bitiyor değil mi?" sorusu üzerine, "Benim görevim, Cumhurbaşkanımız 9 Temmuz Pazartesi günü yemin ettiği anda bitiyor" dedi.

"Sonraki göreviniz ne olacak?" sorusuna Yıldırım, "Onu nereden bileyim" karşılığını verdi.

'UZADI BİRAZ'

Başbakan Yıldırım, "Yeni KHK'nin bugün çıkıp çıkmayacağı" ile ilgili soru üzerine, "Çalışmalar devam ediyor, uzadı biraz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bugün bekleyelim mi?" sorusuna ise Yıldırım, "Bakalım" yanıtını verdi. Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanı dün, 'partili bakan olmayacak' dedi, bugün ise 'olabilir' dedi. Ne değişti?" sorusunu yanıtlarken, "Bilmiyorum, O Cumhurbaşkanımızın takdiri" ifadesini kullandı.

KARAR.COM

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN