ABD 2,5 milyon dolara PKK'ya TV kanalı kurdu

ABD 2,5 milyon dolara PKK'ya TV kanalı kurdu

Terör örgütü PKK/PYD’ye 3 bin 500 tırdan fazla silah veren ABD, şimdi de propaganda kanalı kurdu. Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı beldesinde ABD’nin PKK için propaganda amaçlı kurduğu televizyona Bugün anlamına gelen El Yevm adı verildi.

ABD, PKK terör örgütünün propaganda yapabilmesi için için 2,5 milyon dolar harcayarak Suriye’de televizyon kanalı kurdu. Haseke iline bağlı Kamışlı beldesinde ABD’nin PKK için propaganda amaçlı kurduğu televizyona Bugün anlamına gelen El Yevm adı verildi.

TÜRKİYE KARŞITI PROPAGANDA

Yeni Şafak'ın haberine göre, 15 Kasım’dan beri yayın yapan El Yevm Tv, ilk haberlerde Türkiye’yi Suriye’de yayılmacı politikalar gütmekle itham etti. ABD işgalini meşrulaştırma ve PKK’ya destek amaçlı kurulan kanal, Türkiye’yi Fırat Kalkanı Operasyonu konusunda işgalci olmakla suçladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “saltanat özlemcisi” olmakla suçlayan El Yevm Tv, PKK’lı teröristleri DEAŞ’a karşı destan yazan kahramanlar olarak gösteriyor. 

ARAPÇA YAYIN YAPIYOR

Merkezi Michigan’da olan televizyon kanalı Kamışlı beldesinden yayın yapıyor. Toplam 40 personelin çalıştığı El Yevm Tv’ye, sömürge valisi Brett Mcgurk tarafından bir yönetici atandı. Uydu ve kuruluş maliyeti için 2,5 milyon dolar harcanan El Yevm Tv, Arapça yayın yapıyor. Haber ağırlıklı içerikle yayın yapan kanal, son derece gelişmiş teknik altyapı ve stüdyo dizaynı ile dikkat çekiyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN