ABD Başkanı Trump'tan yeni hamle! Her hafta suçlu listesini yayınlayacak

ABD Başkanı Trump'tan yeni hamle! Her hafta suçlu listesini yayınlayacak

Kampanya döneminde söz verdiği uygulamaları bir bir hayata geçiren ABD Başkanı Donald Trump'ın bu sefer de göçmenlerin işledikleri suçların haftalık listesini yayınlayacağı iddia edildi.

ABD'nin Cumhuriyetçi Başkanı Donald Trump'ın, 'Yabancılar tarafından işlenen cezai eylemler'i halka duyurmayı ve göçmenlerin sınır dışı edilmesini sağlayan 'kutsal şehirleri' çökertmeyi planladığı söyleniyor.

Independent'ın haberine göre, ABD Başkanının, başkanlığının beşinci gününde imzaladığı göç konusundaki kapsamlı yeni yürütme kararı "Yabancılar tarafından işlenmiş cezai işlemlerin kapsamlı bir listesinin halka açıklaması" yönünde bir paragraf içeriyor.

Listede ayrıca, sınır dışı edilmek için göçmenleri teslim etmeyi reddeden "Sığınma şehirleri" nin ayrıntıları da bulunacak.

Göçmen suçlarının listesini yayınlama kararı, yakın zamana kadar Steve Bannon (şu an Trump'un baş stratejisti ) tarafından işletilen sağ görüşlü web sitesi Breitbart News'ta 'Kirli Suç' listelerinde yer alacak.

DEFALARCA SÖZ VERMİŞTİ

Trump defalarca milyonlarca belgesiz göçmenin ABD'den sınır dışı edilmesine söz vermişti. Başkanlık kampanyası sırasında sürekli; "Bazı kötü adamlarımız var, ve biz onları göndereceğiz" diye tekrar etmişti.

NAZİLERİN YAHUDİLERE YAPTIĞINA BENZETTİLER

Sosyal medyada ise haber duyulduğu anca tepkiler de art arda geldi. Twitter kullanıcıları Trump'ın bu hareketini Nazilerin Yahudilere yaptığına benzetti.

17-01/27/tr.Jpeg

"SIĞINMA ŞEHİRLER"DE PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Trump’ın yasadışı göçmenleri koruyan şehirlerle ilgili federal bütçede kesintiye gitmesi protesto edildi.

17-01/27/tr2.Jpeg

Çarşamba günü San Francisco’da, belediye binasının önünde toplanan protestocular, Trump’ın tehditlerine rağmen göçmenleri korumaya devam edeceklerini belirtti:

17-01/27/tr3.Jpeg
“San Francisco bir sığınak şehirdir. Bu bizim DNA’mızda var. Saldırgan federal hamlelere rağmen sığınak şehir olmaya devam edeceğiz. Bu mesajın göçmen toplumumuza ulaşmasını istiyoruz: Siz bizim bir parçamızsınız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN