ABD "El Bab'da IŞİD'i vurduk" dedi askeri kaynaklardan itiraz geldi

ABD "El Bab'da IŞİD'i vurduk" dedi askeri kaynaklardan itiraz geldi

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian'ın "El Bab'da IŞİD hedeflerini vurduk" açıklamasına askeri kaynaklardan itiraz geldi. Bunun bir lütufmuş gibi sunulmasının ilginç olduğunu ifade eden kaynaklar, "Her gün koordinatlar veriliyor ama vurmuyorlar" yorumunu yaptı.

HABER MERKEZİ / ANKARA

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, son zamanlarda Türkiye'ye ve ÖSO'ya destek amaçlı bir çok keşif uçuşu yaptıklarını açıkladı. El Bab civarındaki hedeflere hava saldırısı da yapmaya başladıklarını söyleyen Dorrian “Bu saldırılar kente yakın düşman kuvvetlerinin ön hattına yakın unsurlarını yok etti" dedi. Albay Dorrian, koalisyonun DEAŞ'a karşı Türkiye ile mümkün olduğunca fazla cephede beraber çalışmaya, Türk ve Amerikan askeri yetkililerinin ortak merkezlerden koordinasyon sağlamaya devam edeceğini de ifade etti.

Albay Dorrian'ın açıklamalarına askeri kaynaklardan itiraz geldi.

SİLAHLI İHA İLE KÜÇÜK HEDEFLER VURULDU

Karar'a bilgi veren askeri kaynaklar, hava harekatlarının uzun bir süreden sonra koalisyon çerçevesinde gerçekleştirilmiş olmasının zaten olması gereken bir durum olduğunu belirtti. Bunun bir lütufmuş gibi sunulmasının ilginç olduğunu ifade eden kaynaklar, hava taarruzunun keşif amaçlı bölgeye gönderdirilen silahlı İHA ile yapıldığını vurguladı. Silahlı İHA ile bombardıman uçağının aynı etkiye sahip olmadığını belirten kaynaklar taarruzun TSK'nın Koalisyona bildirdiği IŞİD hedeflerine yapılmadığını ifade etti.

HERGÜN KOORDİNAT VERİLİYOR VURMUYORLAR

Koalisyona ait silahlı İHA'nın keşif faaliyeti yaparken IŞİD hedefi olabileceği değerlendirilen küçük çaplı noktalara koordine yapılmadan atışlar yaptığını belirten askeri kaynaklar, TSK'nın Koalisyona her gün IŞİD hedef koordinatlarının gönderdiğini ama bunlara hiç atış yapılmadığını açıkladı. Koalisyon hava kuvvetlerinin bombardıman uçaklarıyla El Bab ile aynı enlemde bulunan Rakka’ya PYD’ye destek için en 20 hava harekatı düzenlediğini vurgulayan kaynaklar hepsinin savaş veya bombardıman uçaklarıyla yapıldığını belirtti. Uzun bir süreden sonra Koalisyonun El Bab'daki IŞİD'li teröristleri “plansız ve koordine etmeden” bile olsa vurmasının yine de iyiye işaret olduğunu ifade eden askeri kaynaklar, Albay Dorrian'ın Rakka'ya da aynı gün savaş uçaklarıyla en az 20 hava taarruzu yaptığını söylememesine dikkat çekti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN