ABD'li kadın ameliyat esnasında doktorların konuşmalarını kaydetti

ABD'li kadın ameliyat esnasında doktorların konuşmalarını kaydetti

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan 44 yaşındaki Ethel Easter diyafram fıtığı yüzünden doktora başvurdu. Doktoruyla kavga eden Easter ameliyatta olan bitenleri kaydetmek için saçlarına sakladığı kayıt cihazıyla konuşulanları gizlice kaydetti.

[Karar]

Teksas'ta yaşayan 44 yaşındaki Ether Easter diyafram fıtığı sorunu yüzünden soktora başvurdu. Ağrılara dayanamayan kadın biran önce ameliyat olmak isteyince doktoruyla kavga etmeye başladı. En az iki ay beklemek zorunda olduğunu dile getiren doktor Easter'i kızdırdı. Görüşmeden bir ay sonra ameliyata alınan kadın saçlarına sakladığı kayıt cihazıyla ameliyat esnasında yapılan konuşmaları kaydetti.

DOKTORUNA GÜVENMEDİ

Washington Post'a konuşan Easter "Doktorumla kavga ettikten sonra bende bir güvensizlik oluştu. Ameliyat masasından sağ çıkacağımı bilmiyordum. Her şeye rağmen ailemin ameliyat sırasında olup bitenleri bilmelerini istedim. Bu sebepten dolayı saçlarıma kayıt cihazı sakladım" dedi.

Ameliyattan çıktıktan sonra ses kaydını dinleyen Easter şok oldu. Irkçı söylemleri ve hakaret içeren sözler kullanan doktorlar birkaç saat süren ameliyat boyunca Easter'le alay etti. 

Easter "Doktorlar benim cıplak resimlerimi çekmek istedi sonra vazgeçip çekmedi.Daha sonra siyahi olduğum için bana hakaret ettiler" diye devam etti. 

Hasta kadın hakkında ileri geri konuşan doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı henüz belli olmayan Easter "Ben herkesin benim yaşadıklarımı bilmelerini istedim. Suç duyurusunda bulunur muyum bilmiyorum" diye konuştu. 

HASTANE YÖNETİMİ UMURSAMADI

Ameliyat sırasında doktorların konuşmasını gizlice kaydeden Easter ses kaydını daha sonra hastane yönetimine gönderdi. Açıklama yapmak istemeyen hastane Easter'in olası bir şikayet durumunda başarı elde edemeyeceğini söyleyerek mevzuyu kestirip attı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN