ABD'nin yeni Genelkurmay Başkanı'ndan Erbil'e sürpriz ziyaret

ABD'nin yeni Genelkurmay Başkanı'ndan Erbil'e sürpriz ziyaret

ABD'nin yeni Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, bugün Erbil’e gitti. Dunford'un, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Barzani ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, bugün beklenmedik bir şekilde Erbil’i ziyaret etti. Dunford’un IŞİD'e karşı verilen mücadele ve cephelerdeki durum hakkında bilgi alacağı belirtildi.

Dunford'un, ziyareti çerçevesinde IKBY Başkanı Mesut Barzani ile de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. ABD Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü, Joseph Dunford’un ziyareti esnasında Kürt ve Iraklı yetkililerle de bir görüşme yapacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Erbil'de büyük bir askeri üs kurduğu iddia edilmişti.

IKBY ayrıca Rusya'nın öncülüğünde IŞİD'le mücadele için kurulan ve Şam, Tahran ve Bağdat hükümetlerinin yanısıra Hizbullah'ı da içeren 4+1 ittifakına dahil olmadığını açıklamıştı.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, görevine yeni başladı ve ilk ziyaretini bu ayın 18’inde İsrail’e yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN