ABD'den Irak'ta IŞİD'e ilk kara operasyonu

ABD'den Irak'ta IŞİD'e ilk kara operasyonu

ABD komandoları ve Kürt güçlerinin, Kuzey Irak'ta Kerkük'ün Havice ilçesinde bulunan bir IŞİD karakoluna baskın düzenlediği bildirildi. Böylece ABD, Irak'ta IŞİD'e karşı ilk kez kara operasyonu düzenlemiş oldu. Operasyonda 70 Kürt rehine kurtarıldı, bir ABD askeri öldü.

ABD'li komandoların, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı askerlerle birlikte Kuzey Irak'ta bir IŞİD noktasına baskın düzenlediği bildirildi. Bu, ABD'nin Irak'ta IŞİD'e karşı düzenlediği ilk kara operasyonu oldu.

New York Times'ın haberinde, Kerkük'ün Havice ilçesine yakın bir noktadaki IŞİD karakoluna düzenlenen baskında, IŞİD'in elindeki esirlerin kurtarıldığı ve bazı örgüt militanlarının esir alındığı belirtildi.

ABD'li yetkililer olayla ilgili ayrıntı vermezken, Iraklı yetkilililer, ABD komandoları ve hava kuvvetleri ile Kürt özel kuvvetleri tarafından düzenlendiğini açıkladı.

Amerikan UPI ajansı ise operasyonda 70 Kürt esirin kurtarıldığını, bir ABD askerinin öldüğünü bildirdi.

Uçaklar yolları bombaladı, komandolar baskın yaptı

Uçakların, IŞİD kontrolündeki bölgeye giden yolları bombaladığı belirtilen operasyonda, üst düzey IŞİD militanlarının yakalandığı ifade edildi.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, "Yolları kestiler ve bölgeye başarılı bir şekilde baskın düzenlediler. Aynı zamanda orada bulunan esirleri de yanlarında getirmeyi başardılar" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN