Pentagon: Musul operasyonunda kara kuvvetlerini kullanacağız

Pentagon: Musul operasyonunda kara kuvvetlerini kullanacağız

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Musul'u IŞİD'den kurtarmaya yönelik operasyonda kara kuvvetleri kullanacaklarını söyledi. Carter, Musul'un alınmasıyla "Irak ile Suriye sahnelerinin ayrılacağını" belirtti.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter cuma günü IŞİD ile savaşan ABD öncülüğündeki koalisyonun Musul ve Rakka'yı geri alması gerektiğini ve bu yöndeki stratejisi çerçevesinde "kara kuvvetlerini" kullanacağını belirtti.

Carter, Musul operasyonunda bölgesel güçlere "istihbarat, lojistik, özel kuvvetler ve siber araçlar" gibi alanlarda destek verileceğini kaydetti.

Musul ve Rakka'da onları yok etmeliyiz

Reuters'in aktardığına göre İsviçre'nin Davos kentinde CNBC'ye bir mülakat veren Carter, "Bu iki kentte onları yok etmeliyiz, en kısa sürede bunun gerçekleşmesini istiyorum." dedi.

Carter, koalisyonun bu iki kent arasındaki yolların kontrolünü ele almak ve aralarındaki iletişimi kesmek için saldırılarda bulunduğunu ve bölgeyi bombaladığını söyledi.

Irak ile Suriye ayrılacak

Carter, "Bu, Irak sahnesini Suriye sahnesinden tamamen ayıracaktır." dedi.

Carter halihazırda bölgedeki kara güçlerine büyük ihtimalle takviye askerler geleceğini ancak "yerel güçlerin yerini almak için çalışmak yerine" onların harekete geçirilmesinin de stratejinin bir parçası olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN