Afrin’e Rus kalkanı

Afrin’e Rus kalkanı

Türkiye’nin operasyon yapmayı planladığı PKK-PYD kontrolündeki Afrin’e Rus koruması geldi. Afrin’le Fırat Kalkanı bölgesi arasında kalan Tel Rıfat’a, Rusya ve Esad rejimi askerleri yerleşti.

Suriye’de ABD’nin yanısıra Rusya’da terör örgütü PKK-PYD ile işbirliği yapmaya devam ediyor. Rusya, Halep’e bağlı Tel Rıfat ilçesinde güvenli bölge kurdu. Türkiye ile Afrin arasında yer alan Tel Rıfat, muhtemel bir Afrin operasyonunda ilk hedef olacak bölgeydi. Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, basın toplantısında, PKK/PYD’yi Tel Rıfat’ı terk etmeleri için “ikna ettiklerini” söyledi. Boşaltılan bölgeye Esed rejimi güçlerinin yerleştiğini belirten Rudskoy, muhaliflerle rejim arasında çatışma yaşanmaması için bölgeye Rus askeri polisinin konuşlandığını kaydetti. Orgeneral Rudskoy, Rus askeri polisinin Tel Rıfat’ta iki kontrol ve dört gözlem noktasında görev yaptığını dile getirdi. PKK/PYD, Şubat 2016’da muhaliflerin kontrolündeki Azez’in güneyinde yer alan Tel Rıfat’ı işgal etmişti. Terör örgütü, onbinlerce Tel Rıfatlı sivili göçe zorlamıştı. 

BM: KİMYASAL SALDIRININ FAİLİ ESAD

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Beşşar Esed rejiminin Suriye’nin İdlib ilindeki Han Şeyhun’da yaptığı kimyasal silah katliamında sarin gazı kullandığını açıkladı. BM İnsan Hakları Konseyi’ne bağlı Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Konseyi, Suriye raporunu yayımladı. Raporda, rejimin 4 Nisan’da Han Şeyhun’da yaptığı katliamda sarin gazı kullandığı kesinleştirdi. Rejimin kimyasal silah katliamında, en az 100 sivil hayatını kaybetmiş, 500 sivil de yaralanmıştı.

ABD 'ÇEKİLİN' DEDİ, ÖSÖ ÇÖLÜ REJİME BIRAKTI

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), ABD öncülüğündeki destekçilerinin “talimatı” üzerine, Suriye’nin güneydoğusunda terör örgütü DEAŞ’tan temizlediği çöl bölgesinden çekilmeye başladığını bildirdi. Suriye’nin güneydoğusunda, ülkenin yarısından fazlasını oluşturan çöl bölgesinde etkin olan Ahmed Abdo grubunun sözcüsü Said Seyf, ABD öncülüğünde kurulan, merkezi Ürdün’deki operasyon odasından (MOC) kendilerine “bölgeden çekilin” talimatı geldiğini söyledi. Seyf, “DEAŞ’ın çekildiği alanda Şii milisler ilerlemeye çalıştı. Koalisyon onları üç kere vurdu ama hepsi ABD ve Norveç askerlerinin bulunduğu Tanif’i korumak için yapıldı. Çölde bizim çatıştığımız bölgede bize herhangi bir destek verilmedi” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN